Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ε.Ε. : Η ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ Η ΠΤΩΣΗ












                          
Ε.Ε. :    Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε!

Ο κυριώτερος και ισχυρότερος λόγος ο οποίος ήταν και το επιδιωκόμενο για την δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήταν το τρίπτυχο :
  • Ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων
  • Ελεύθερη μετακίνηση κατοίκων και
  • Ελεύθερη μετακίνηση αγαθών
Απο την πρώτη και δειλή Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Ε.Κ.), στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.) και τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), το τρίπτυχο αποτελούσε τον θεμέλιο λίθο για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και η εφαρμογή του ολοκληρώθηκε με την εφαρμογή της συνθήκης του SCENGEN. Βεβαίως είχε προηγηθεί η ένωση των τριών κρατών Βέλγιο-Ολλανδία-Λουξεμβούργο (BE.NE.LUX) των οποίων το ζητούμενο ήταν, ακριβώς η εφαρμογή του τριπτύχου στα σύνορά τους. Και όλα αυτά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2008, έτος κατάρρευσης της Lehman Brothers και απαρχής της κρίσης.

Σήμερα, για πρώτη φορά απαγορεύτηκε επίσημα η μεταφορά κεφαλαίων εντός της Ε.Ε !!!...
Ήδη έχει δρομολογηθεί ο έλεγχος της μετακίνησης των εντός της Ε.Ε. κατοίκων και αναμένεται να ακολουθήσει ο έλεγχος της μεταφοράς αγαθών.

Και όλα αυτά, χωρίς την θέληση των 27 κυβερνήσεων, χωρίς την θέληση των λαών, παρά μόνον με την θέληση του ενός και μόνον κράτους. Εάν αυτό δεν είναι ΦΑΣΙΣΜΟΣ, τότε τί είναι;
Το ποιός εξέθρεψε και με ποιόν τρόπο επέβαλε τον Φασισμό στο παρελθόν είναι γνωστό.
Το πόσοι και με ποιόν τρόπο πλήρωσαν την φασιστική άποψη κάποιου, είναι επίσης γνωστό.
Το μόνο το οποίο μένει να διαπιστωθεί είναι, εάν εμείς μάθαμε κάτι απο την ιστορία και εάν θα αφήσουμε το αυγό του φιδιού να εκκολαυθεί ξανά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου