Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΚΥΠΡΟΣ-CHANNEL ISLANDS


Channel Islands  δηλαδή Αμοργός

  Τα Channel Islands, ένα μικρό συγκρότημα νησιών, βρίσκονται στο στενό της Μάγχης, κοντά στις ακτές της Γαλλίας και η συνολική τους έκταση είναι λίγο μικρότερη από αυτήν της Αμοργού.  Κάπου στα 116 τ.χιλ.  Ο δε πληθυσμός τους είναι 92.000 κάτοικοι (οι μισοί μόνον είναι γηγενείς), αρκετοί περισσότεροι από τους κατοίκους της Αμοργού. Η πρωτεύουσα  St. Helier του κρατιδίου, βρίσκεται στο νησί Jersey και παρ' ότι ανεξάρτητο, εν τούτοις υπάγεται στην Βρετανική Κοινοπολιτεία, διοικείται από τον εκάστοτε βασιλιά της Βρετανίας  και ακολουθεί την βρετανική Νομοθεσία.
   Σε αυτό το μικρό κρατίδιο, υπάρχει μια ιδιόμορφη κατάσταση όσον αφορά την λειτουργία της οικονομίας και των Τραπεζών.  Με απλά λόγια είναι ο παράδεισος των ''ελεγχόμενων'' off shore εταιρειών για όλον τον καλό κόσμο και όχι μόνον. Δεν υπάγεται σε κανένα δίκαιο, δεν λογοδοτεί σε κανέναν για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των κατοίκων και των επισκεπτών του  και η φορολογία του είναι πενιχρή. Συνεπώς, αναμενόμενο ήταν να γίνει ένας Φορολογικός Παράδεισος, για χιλιάδες ''καταπιεσμένους'' φορολογικά ανθρώπους και επιχειρήσεις από όλον τον πλανήτη.  Αντιληπτό γίνεται το ποιός ''προστατεύει'' αυτό το κρατίδιο και ποιός ωφελείται από τον τρόπο λειτουργίας και ανάπτυξής του.
   Στην πρωτεύουσα λοιπόν St. Helier, λειτουργεί και ένα κατάστημα  γνωστής μας Τραπέζης, για το οποίο, διαβάστε από τον ''Lobbystas.gr'', πώς το αντιμετώπισαν οι ελληνικές αρχές.  Το παράδειγμα είναι τυχαίο και δεν έχει να κάνει με την συγκεκριμένη Τράπεζα. Το ίδιο θα συνέβαινε και με οποιανδήποτε άλλη ελληνική Τράπεζα, από την παρούσα Κυβέρνηση :


Ένας ειδικός ρε παιδιά να μου το εξηγήσει. Πως κάνεις αυτοπεραίωση στην Ελλάδα για εταιρία που έχεις σταJersey


Στην Alpha Bank το γνωρίζουν το θέμα αλλά ντρέπομαι να τους πάρω τηλέφωνο να μου πουν. 


Η  Alpha Bank Jersey Ltd «αυτοπεραιώθηκε» το 2009 και εκκαθαρίστηκε το 2011. Θέλω να κάνω το ίδιο και εγώ σε μια offshore που έχω στα Jersey αλλά ο λογιστής και ο δικηγόρος μου δεν......





Να σημειωθεί ότι στην ίδια πόλη και σε απόσταση λίγων οικοδομικών τετραγώνων, βρίσκεται η πολύ γνωστή μας HSBC.  Πώς θα μπορούσε να λείπει άλλωστε από αυτό το βρετανικό πάρτυ!  

Με την Κύπρο ;   ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ !  Άλλο πράγμα τα Βρετανικά κεφάλαια και άλλο πράγμα τα Ρώσικα !!..



HSBC Bank International Ltd.
HSBC House
Esplanade, Saint Helier JE1 1HS, Jersey
01534 616000





Alpha Bank (Jersey) Ltd
Bath Street
Jersey JE2 4ST, United Kingdom
01534 733113



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου