Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ Τ.Σ. ΙΤΕΑΣ ΓΙΑ ''ΜΠΑΡΕΣ''

  Με αφορμή ερώτηση σε σχόλιο επισκέπτου μας, θεωρούμε ο,τι οι κάτοικοι της Ιτέας, πρέπει να έχουν γνώση και άποψη για τον τρόπο και το ύφος λειτουργίας του Τοπικού Συμβουλίου Ιτέας.
Για την περίπτωση της αποφάσεως-εισηγήσεως του Συμβουλίου κατά πλειοψηφία προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δελφών, προκειμένου να εγκριθεί η εγκατάσταση των 2 σιδηροκατασκευών (''μπάρες'') στο πεζοδρόμιο εμπρός από την Αγροτική Τράπεζα, σας γνωρίζουμε ότι επί 4 (τεσσάρων) παρόντων από τους 5 (πέντε) εκλεγμένους Τοπικούς Συμβούλους, θετικά εψήφισαν οι 2 (δύο) ήτοι Ν.Βούλγαρη, πρόεδρος και Αθ. Κουφάλης, ενώ οι κύριοι Βλ.Αρβανιτάς και Γούρας εψήφισαν ''παρών''. (Απόφαση 52/2012).   Κατόπιν αυτού και λαμβάνοντας υπ' όψιν την βαρύτητα της ψήφου της προέδρου του Συμβουλίου έναντι των 2 ''παρόντων'' Συμβούλων, η απόφαση-εισήγηση στο αίτημα της Τραπέζης, εθεωρήθη ως θετική.  Ως τέτοια την εξέλαβε και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου μας και έδωσε την σχετική έγκριση.
     Υπάρχει όμως και ένα άλλο ''θεματάκι'' όσον αφορά την λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου. Πρόκειται για τις παρατεταμένες απουσίες Συμβούλων απο τις Συνεδριάσεις του, θέμα το οποίο υποβιβάζει και προσβάλει την όλη του υπόσταση και χρηστικότητα. Και μιλάμε για το Α'βάθμιο επίπεδο του θεσμού της αυτοδιοίκησης και για το όργανο το οποίο είναι η αφετηρία για την αντιμετώπιση  του συνόλου των ζητημάτων και προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.
   Σύμφωνα με τον νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης), Σύμβουλος ο οποίος απουσιάζει αδικαιολογήτως πάνω απο 3 (τρείς) συνεχόμενες Συνεδριάσεις αυτοδιοικητικού οργάνου, εγκαλείται και εν τέλει αντικαθίσταται απο αναπληρωτή.  Μετά από αρκετούς μήνες εμφάνισης αυτού του φαινομένου στο Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας, επί τέλους έστω και καθυστερημένα, αντέδρασε η πρόεδρος του Συμβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες μας, δρομολογείται η διευθέτηση του θέματος. Αναμένουμε την καλή εξέλιξή του, μιάς και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες.

   Όσον αφορά όμως, την ενημέρωση, και την πληροφόρηση των Συμβούλων με σκοπό την πληρέστερη  εί δυνατόν δημιουργία  απόψεών τους, για τα τοπικά θέματα, αυτό είναι κάτι το οποίο θα μας απασχολήσει εντός των προσεχών ημερών, μιάς και η αφορμή εδώθη : το Γ.Π.Σ. Ιτέας-Κίρρας.
Αναμένονται σοβαρά και ακόμη σοβαρότερα γεγονότα...  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου