Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ''- Α' ΜΕΡΟΣ


Η Πονεμένη ιστορία 

   Δεν είναι εύκολο, κανείς δεν το είπε αυτό. Αλλά και κανείς δεν περίμενε τόση πλοκή, τόση διάρκεια, τόσο ''στρίμωγμα'' και τόσα χαρτιά.  Το σύνολο των εγγράφων τα οποία αναφέρονται επιδερμικά στην υπόθεση, είναι 172 σελίδες και αν προσθέσει κανείς και τα βουλεύματα, τις παραπομπές, τις καταθέσεις και την σχετική αλληλογραφία, τότε σχηματίζεται ένας ογκώδης τόμος. Κάτι σαν το ''Έργο της 4ετίας 2007-2010'' περίπου.
   Από όλον αυτόν τον Κυκεώνα εγγράφων (τον οποίο ''μελετάμε'' εδώ και μερικές ημέρες), δημοσιοποιούμε σήμερα ένα ιδιαίτερης σημασίας έγγραφο.  ''Σημαδιακό'' θα λέγαμε της αντιστροφής του κλίματος και της αλλαγής των θέσεων κάποιων αναφορικά με την υπόθεση.
  Πρόκειται για την πράξη ανάκλησης μιάς από τις 5 (πέντε) Οικοδομικές Άδειες τις οποίες είχε εκδώσει η τότε Πολεοδομία, για την κατασκευή ακινήτων στην περιοχή ''Τουμπανάρια''. Βεβαίως και οι 5 έχουν ανακληθεί, αλλά δημοσιεύουμε μόνον την μία (το σκεπτικό και η φρασεολογία είναι τα ίδια για όλες), με μοναδικό σκοπό να δείξουμε ότι όλα είναι δυνατόν να αλλάξουν.  Από τις απόψεις για την εφαρμογή του Νόμου μιάς Δημόσιας Υπηρεσίας, μέχρι την αδυναμία να εφαρμοστεί ο ίδιος ο Νόμος από άλλες διαφορετικές Υπηρεσίες. 
   Όπως θα δείτε οι οικοδομικές άδειες έχουν εκδοθεί από το 2004.  Μεσολάβησαν ποικίλα και διάφορα γεγονότα και τελικά αναγκάστηκε η τότε Πολεοδομία να τις ανακαλέσει το 2008.  Σήμερα έχουμε 2013 και μέχρι σήμερα, δεν γνωρίζουμε:  1/ εάν έχουν επιβληθεί τα νόμιμα πρόστιμα και 2/ αν έχουν κατεδαφιστεί τα ακίνητα.  Πληροφορίες αναφέρουν  κάποια κινητικότητα για το θέμα.  Θα περιμένουμε όλοι μας και φανταζόμαστε ότι κάποτε θα μάθουμε. Εμείς εδώ  θα είμαστε. 
Εξυπακούεται ότι θα επανέλθουμε με λεπτομέρειες για την μέχρι στιγμής εξέλιξη του θέματος.  Μόνον για να προϊδεάσουμε λίγο, αναφέρουμε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από  πλευράς εγγράφων της Υπηρεσίας Χαρτογραφήσεων και Τοπογραφίας του Υπουργείου, καθώς επίσης και από την πλευρά των Δικαστικών Αρχών.  
Η ανάκληση της Οικοδομικής αδείας
(κάντε ''κλικ'' επάνω στο έγγραφο για μεγέθυνση) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου