Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ

 
         ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ                               ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λιβαδειά, 22 Φεβρουαρίου 2022

Διαδικτυακή εκδήλωση

ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΙΩΤΟΥΣ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Δημήτριο Τζουβάλη & Εύα Στάμου

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς σας προσκαλεί στην παρουσίαση των συγγραφέων

·         Δημητρίου Τζουβάλη, με αφορμή το βιβλίο του «Η επανάσταση της τουαλέτας» (εκδ. Αρμός, 2020. Το βιβλίο παρουσιάζει οΘανάσης Λάλας.

·         Εύας Στάμου, με αφορμή το βιβλίο της «Τα κορίτσια που γελούν» (εκδ. Αρμός, 2018). Το βιβλίο παρουσιάζει ο Δημήτρης Αλεξάνδρου.

στο πλαίσιο των διαδικτυακών εκδηλώσεων ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΟΙΩΤΟΥΣ  ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ, το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 στις 7 μμ.

Συντονίζει ο Λεωνίδας Διαμαντής, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή και θα γίνει μέσω Zoom (https://bit.ly/3nDZmK2).

Παράλληλα θα μεταδοθεί και με live streaming στη Facebook σελίδα της Βιβλιοθήκης (https://www.facebook.com/levadia.library).

Πληροφορίες: στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, στα τηλ. 2261089977 (Λ. Διαμαντής) & 22610.89979 (Κ. Κεράστα), και στο emailvivlivad@gmail.com.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Συλλόγου "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς"


===========================================

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ:

ΕΥΑ ΣΤΑΜΟΥ: Η Εύα Στάμου - με καταγωγή από το Καπαρέλλι Θηβών - είναι συγγραφέας και Δρ Ψυχολογίας· έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή φεστιβάλ βιβλίου· κείμενά της έχουν μεταφραστεί                           στα αραβικά, τα γαλλικά, τα δανικά, τα ιταλικά και τα λιθουανικά.

Το έργο της περιλαμβάνει τα μυθιστορήματα Ελιγμοί, ΝτεκαφεϊνέΕθισμόςΗ εκδρομή, τις συλλογές διηγημάτων Τα κορίτσια που γελούν(εκδ. Αρμός) και Μεσημβρινές συνευρέσεις (εκδ. Μελάνι, υποψήφιο Βραβείου Διαβάζω), τη μονογραφία Ageing and Female Identity in Midlife (London: Scholars’ Press), και το δοκίμιο κριτικής Η επέλαση της ροζ λογοτεχνίας (Gutenberg). Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί στα έντυπα:  Βήμα της Κυριακής, Αυγή της Κυριακής, Τα Νέα, Νέα Ευθύνη, Το Κοράλλι, Ο Χάρτης, (δε)κατα, Οδός Πανός. Αρθρογραφεί στηνAthens Voice, το Fractal και την Athens Review of Books.

Ως ψυχολόγος η Εύα Στάμου εργάστηκε στην Ψυχιατρική κλινική του Γιορκ και δίδαξε Ψυχιατρική Ηθική στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Το διάστημα 2015-2017 εργάστηκε στον ναύσταθμο της Λέρου προσφέροντας ψυχοθεραπεία σε πληρώματα διάσωσης προσφύγων. Σήμερα εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια στην Αθήνα.

 

 -------------------------------------

 

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΖΟΥΒΑΛΗΣΓεννήθηκε στο Νεοχώρι Μεσολογγίου τον Μάρτιο του 1946 αλλά είναι πολιτογραφημένος Βοιωτός.

Βασική εκπαίδευση στην Κατούνα, Γαλαξείδι, Αμφιλοχία, Αστακό και Αγρίνιο.

Σπούδασε κεραμική στην Ελλάδα και μαθηματικά, πληροφορική και ρομποτική στην Ουψάλα Σουηδίας.

Εργάσθηκε ως βοηθός καθηγητού στο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής και  σύμβουλος σε θέματα πληροφορικής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Ουψάλας, πριν επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980.

Ίδρυσε μαζί με άλλους τα λογοτεχνικά περιοδικά Σύνθεση και Εμβόλιμον.

Γράφει ποιήματα, διηγήματα, μυθιστορήματα και θέατρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου