Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : Η ΖΩΗ ΜΑΣ ...ΠΟΔΗΛΑΤΟ! - Δελτίον Τύπου


 Το μόνον το οποίον δεν αναφέρει ο Δήμαρχος σε αυτό το Δελτίον Τύπου είναι, το σε ποιές Κοινότητες του Δήμου Δελφών θα κατανεμηθούν τα 30 (τριάκοντα) κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλεως.  Δηλαδή, η ...ανισόπεδη Κίρρα, δικαιούται ηλεκτρικών ποδηλάτων;

Επίσης θα πρέπει ο Δήμαρχος να διευκρινίσει, εάν αυτά τα ποδήλατα "αντέχουν" ανηφόρες και βεβαίως, το κόστος ενοικιάσεως και την εμβέλειά τους.  Διότι, όπως και να το κάνουμε, 255.809 ευρώ, για την προμήθεια 30 ηλεκτρικών ποδηλάτων (με ανάθεση;...), δεν είναι και ολίγα. 

**********************************

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                       ΑΜΦΙΣΣΑ, 14.2.2022

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 11/2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόταση για την λειτουργία συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων υποβάλει ο Δήμος Δελφών

Π. Ταγκαλής: «Ο Δήμος γίνεται σταδιακά και στην πράξη ένας σύγχρονος Δήμος»


Ο Δήμος Δελφών υπέβαλε πρόταση για την προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, με στόχο να προσθέσει μία ακόμα σημαντική υπηρεσία που θα ενισχύει τη φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση εντός των πόλεων.

Η πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, μικροκινητικότητα, ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών μετακινήσεων», του Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.). Είναι συνολικού προϋπολογισμού 255.809,04 ευρώ και περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα παρέχει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Μέσω των εν λόγω δράσεων επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με τις λοιπές παρεμβάσεις (εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών πχ web και mobile εφαρμογές), θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων σε επίπεδο μικροκινητικότητας.

Ειδικότερα, μέσω της παρούσας πρόσκλησης δύνανται να χρηματοδοτηθούν για τους Δήμους ενδεικτικά:

• Προμήθεια 30 κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων πόλης, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.

• Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.

• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων).

• Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας

• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

• Δράσεις Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης, που αφορούν σε προωθητικές ενέργειες για το συνολικό Πρόγραμμα «Μικροκινητικότητας».

• Υπηρεσίες Συμβούλου Παρακολούθησης.

• Έργα σύνδεσης με δίκτυα ΟΚΩ, εφόσον απαιτείται

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για την υποβολή της πρότασης σημειώνει: «Έχοντας θέσει ως στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας στις πόλεις του Δήμου μας, φιλοδοξούμε να προσθέσουμε μία ακόμα σημαντική υπηρεσία προς τους πολίτες και τους επισκέπτες αυτών. Είναι μονόδρομος η εξεύρεση λύσεων που θα αποφορτίσουν τη λειτουργία τους, κατά το δυνατόν περισσότερο, από τη χρήση των αυτοκινήτων, βελτιώνοντας αισθητά και το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Ο Δήμος Δελφών γίνεται σταδιακά και στην πράξη ένας σύγχρονος Δήμος!»



Από το Γραφείο Δημάρχου

3 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο, να μειωθεί η ανεργία σε Γερμανία και Γαλλία. Είμαστε υπόδουλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι μόνες περιοχές που είναι χρήσιμο το ποδήλατο είναι Ιτέα-Κίρρα (που είναι full στο ποδήλατο) και από λίγο Γαλαξίδι και Γραβιά. Τα υπόλοιπα μέρη είναι κατσικοχώρια. Θέλετε υπαλλήλους να τα προσέχει (συντήρηση αποθήκευση κλπ). Δυστυχώς κάποιος πάταξε την πρόταση και σεις για να μην του χαλάσετε το χατίρι συμφωνείτε. Κάντε έναν απολογισμό σε αυτά που έφτιαξε ο δήμος και πήγε καλά. Πάλι μέσα θα μπείτε οικονομικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάνοντας μια βόλτα στην παραλία της Ιτέας άλλα θα δούμε: πλακόστρωτο, πλατείες, παιδική χαρά και άλλα πολλά που δεν δείχνουν κανένα σύγχρονο δήμο. Ας ιεραρχήσουμε τα θέματα. Υπάρχουν πολύ πιο ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα. Σε τι χρειάζονται τα ηλεκτρικά ποδήλατα; Ας μη μας μπαίνουν ιδέες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή