Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

"ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Σ. ΦΩΚΙΚΟΣ" : ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Α.Σ. ΦΩΚΙΚΟΣ»         Άμφισσα 09 Φεβρουαρίου 2022


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συγγενείς του αποθανόντος ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.


Ο εκλιπών , που έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 100 ετών, συμμετείχε ενεργά και δυναμικά , σε όλες τις εκφράσεις και εκφάνσεις της Άμφισσας και της Φωκίδας γενικότερα.

Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης , άψογος Δημόσιος Λειτουργός ,καλοσυνάτος και ευγενικός συμπολίτης μας , ένας ευπατρίδης.

Γνώρισε (22 ετών) τη φρίκη των γερμανικών στρατοπέδων συγκέντρωσης καθώς συνελήφθη από τα στρατεύματα κατοχής στις 4 Φεβρουαρίου του 1944.

Μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε (μαζί με άλλους συμπατριώτες μας) στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν , στο Χαϊδάρι και από εκεί μεταφέρθηκε στη Γερμανία και στα «στρατόπεδα της κολάσεως» των Ναζί , του Νόιενγκάμε και του Μπρονβαϊκ , με αριθμό αιχμαλωσίας και καταναγκαστικής εργασίας «33017»!

Μαζί με τον αείμνηστο Λουκά Κόκκινο αποτέλεσαν τους τελευταίους αυτόπτες μάρτυρες - θύματα των θηριωδιών των κατοχικών στρατευμάτων, περιγράφοντας τη βαρβαρότητα, την απανθρωπιά, το διαρκές έγκλημα του ναζισμού και των Γερμανών κατακτητών (και) στη χώρα μας.

Ανεκτίμητη είναι και η προσφορά του στο χώρο του Αθλητισμού.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολλών Συλλόγων και ιδιαίτερα στυλοβάτης ,υπερασπιστής ,Μέλος των Δ.Σ. και Πρόεδρος (επί σειρά ετών) των ιστορικών ομάδων του «ΑΜΦΙΣΣΑΪΚΟΥ» και του «ΦΩΚΙΚΟΥ».

Καλό ταξίδι κύριε Στάθη!

Θα σε θυμόμαστε για πάντα για αυτά που μας προσέφερες, για τους αγώνες σου, για την αποφασιστικότητά σου, για το ήθος σου, για τη σοβαρότητά σου , για το χαρακτήρα σου .

Ιδιαίτερα θα σε μνημονεύουμε , όσοι «ανδρωθήκαμε» και γαλουχηθήκαμε μαζί σου , στη μεγάλη και όμορφη οικογένεια του «ΦΩΚΙΚΟΥ».

Ας είναι ελαφρύ το χώμα ,της αγαπημένης σου Άμφισσας , που σε σκέπασε.

ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ!

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΑΒΒΑΣ ΓΙΑΝΝΟΣΠΥΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου