Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΝ ΤΑΜΕΙΟ ΦΩΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΙΤΕΑΣ-ΚΙΡΡΑΣ

Παραλία με βότσαλα (Μαϊάμι)

  Με την παρακάτω αναδημοσιευόμενη και από εμάς επιστολή της, η πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος Σοφία Αναγνωστάκου, μας γνωστοποιεί, τμήμα από την  απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής, την σχετική με την "επανεξέταση" του αιτήματος για την αποδοχή της Μελέτης για την ακτομηχανική προστασία των ακτών της Παρνασσίδος, καθώς και για την συνοδεύουσα αυτήν Μ.Π.Ε. του έργου.  
Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι, η εν λόγω Μελέτη, είχεν απορριφθεί από την προηγουμένη σύνθεση της Λιμενικής Επιτροπής (απόφαση 41/2019).

  Με την επιστολή της η πρόεδρος μας ενημερώνει για την αποδοχή πλέον εκ μέρους της Λιμενικής Επιτροπής της Μ.Π.Ε. όσον αφορά τα τεχνικά της έργα, αλλά προτείνει και την προσαρμογή της, ως προς το περιγραφόμενο υλικό εμπλουτισμού των ακτών (θραυστό υλικό λατομείου), κρίνοντάς το (όπως και η απόφαση 41/2019) ως απαγορευτικό για τις ακτές της Ιτέας και της Κίρρας.

Να επισημάνουμε μόνον :
- Η αναφερόμενη από την πρόεδρο απόφαση της Λιμενικής Επιτροπής κατά την συνεδρίασή της στις 29-5-2020, δεν έχει αναρτηθεί ακόμη στο diaygeia.  Γνωρίζουμε δηλαδή, μόνον τα περιγραφόμενα από την πρόεδρο και όχι το σύνολό της.
Και να ερωτήσουμε :
- Ποιός έφερε στην Λιμενική Επιτροπή προς "επανεξέταση" την συγκεκριμένη Μελέτη;


**************************************************

2 σχόλια:

  1. Η την εγκρίνουν ή δεν την εγκρίνουν. Διαφορετικά υλικά σημαίνει διαφορετικό κόστος κατασκευής, διαφορετική συμπεριφορά του υλικού και τελικά διαφορετική μελέτη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "- Ποιός έφερε στην Λιμενική Επιτροπή προς "επανεξέταση" την συγκεκριμένη Μελέτη;"
    Απάντηση: "ΕΝΑ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ"
    Ο 10:41 ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΊΝΑΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ. ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΤΡΑ ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή