Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΕΝΑΣ "ΚΥΚΝΟΣ" ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Όταν το όνειρο αποκτά διαστάσεις και σχήμα!...
  Κατέπλευσε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι μας, ένα υπέροχο σκάφος, του οποίου το μαύρο χρώμα το έκανε να φαντάζει ως οπτασία επάνω στην θάλασσα, όπως ήταν λουσμένο από το εκτυφλωτικό ηλιόφως, της σημερινής υπέροχης ημέρας.  "ABILITY" (Ικανότης) ήταν το όνομά του και ήταν νηολογίου Βαλέτας, Μάλτας.
  Με ελληνικό πλήρωμα και αλλοδαπούς επιβάτες (προφανώς ενοικιασμένο), ήλθε και επλεύρισε με άνεση στην δυτική πλευρά του μώλου,
εμπρός από το εκεί ήδη προσδεδεμένο ρυμουλκό, με την κατασκευαστική και εμφανισιακή διαφορετικότητα των δυο σκαφών, να θυμίζει το γνωστό παραμύθι "Η Πεντάμορφη και το Τέρας", όπως είπε και ένας από τους παρισταμένους, σε αυτή την ολιγόλεπτη διαδικασία της καβοδεσίας του.
  Μια τεράστια σημαία με τα χρώματα και το έμβλημα του τάγματος του Αγίου Ιωάννη των Ιπποτών της Μάλτας (και της Ρόδου)  εδέσποζε στην γέφυρα του πλοίου, ενώ μια πολλή μικρή ελληνική σημαιούλα κοντά της, απλώς εφρόντιζε για την ...νομιμότητα της κυκλοφορίας του σκάφους, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Ένα υπέροχο σκάφος, ένα όνειρο, ήλθε και "κούρνιασε" σήμερα το μεσημέρι ωσάν μαύρος κύκνος, στο ασφαλές λιμάνι της Ιτέας μας.  Καλώς ήλθε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου