Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ (του Φεστιβάλ Λονδίνου), Η ΔΥΑΔΑ (Μαρκάτου - Μπεκιάρη) ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥΣ "THE WHITE WINGS"



Δελτίο Τύπου

Η ταινία ‘’Τhe White Wings’’ κατάφερε να φτάσει μέσα στους φάϊναλιστ των γνωστών Pinewood Studios του Φεστιβάλ του Λονδίνου. Η Βιβή και η Πηνελόπη κερδίζουν δωρεάν συνδρομή, παρακολούθηση σεμιναρίων αλλά και membership για έναν χρόνο στα ιστορικά στούντιο αξίας 89 λίρες σαν έπαθλο… Το έργο τους διαγωνίστηκε μέσα σε χιλιάδες έργα και διακρίθηκε. Στην συνέχεια διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 140 ταινίες μικρού μήκους σε παγκόσμια κλίμακα, και έφτασε μέχρι και την πεντάδα!
Η ταινία ‘’The White Wings’’ είναι ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους. Δημιουργήθηκε από δύο κορίτσια την Βιβή Μαρκάτου, 26 και την Πηνελόπη Μπεκιάρη, 24, πολλά υποσχόμενες. Και οι δύο διακεκριμένες και παθιασμένες με το αντικείμενό τους δεν μπορούσαν να φανταστούν πόσο ψηλά θα έφτανε η πρώτη τους εμβρυϊκή προσπάθεια.
Βιβή Μαρκάτου, σκηνοθέτης της ταινίας: «Xαιρόμαστε για αυτήν την διάκριση, αλλά και την αγάπη που μας έδειξαν άνθρωποι που πίστεψαν και στήριξαν την προσπάθειά μας! Ουάου! Είναι τεράστιο πράγμα… Να μπορείς να σταθείς δίπλα σε μεγαθήρια σε ένα τόσο ιστορικό στούντιο, την γενέτειρα του Τζέιμς Μποντ. Απίστευτο! Με αυτήν την προσπάθεια εδραιώνουμε και εμείς με την σειρά μας, το ελληνικό animation σε παγκόσμια κλίμακα, δηλώνοντας την παρουσία μας αλλά και την δυναμική μας. Επίσης ενισχύουμε και την γυναικεία υπογραφή στον χώρο της δημιουργίας και τεχνολογίας! Είναι απίστευτα απογοητευτικό πόσες λίγες γυναίκες βρίσκονται δυναμικά στον χώρο. Μα με μικρές προσπάθειες, να, σαν την δικιά μας, ερχόμαστε να αντιστρέψουμε λίγο τα πράγματα… Μέσα από έρευνα της CIA (Central Intelligence Agency) αποκαλύπτεται ότι περί το 50% των νεαρών γυναικών στην χώρα είναι άνεργο. Οι μισές νεαρές γυναίκες στην Ελλάδα δεν εργάζονται! Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό και θεωρούμε ότι με αυτό το εγχείρημα ενθαρρύνουμε να ασχοληθούν με τις δημιουργικές τεχνολογίες, το ταλέντο τους, τις τέχνες, την μουσική τον πολιτισμό… Πιστεύουμε ότι οι θέσεις εργασίας φτιάχνονται και ξεκινούν πρώτα από εμάς… Δεν θα πρέπει να απογοητευόμαστε. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας και να ανοίξουμε τα φτερά μας!»
Πηνελόπη Μπεκιάρη,24, παραγωγός και σκηνοθέτης του The White Wings, 2019:
«Δε φανταζόμουν ποτέ αυτη τη τιμή από την Pinewood Productions, ούτε την επιλογή μας για συμμετοχή στο διαγωνισμό της, ούτε για τη θεση αναμεσα στους ελάχιστους 5 φιναλιστ , ουτε φυσικα το συμβόλαιο! (intermediate membership 1χρόνου!!!) Σας ευχαριστώ και εγώ όλους για την συμπαράσταση σας! Πριν από μήνες παρατηρώντας τη κλασσικη και παραλληλα βαθειά συμβολική ιστορία της πεταλούδας, σκέφτηκα να γράψω μουσική για αυτο το όμορφο παραμύθι της φύσης! Η μουσική θεωρώ οτι γεννά στιγμές με εικονες και η ίδια γεννιέται ξανά από αυτές. Είναι μια αμφίδρομη σχέση που προσωπικά με συναρπάζει! Θεωρώ πως πρόκειται για μια ιστορία βασισμένη στην ουσία της εξέλιξης, της ισορροπίας και της δυναμικής των αντιστήξεων. Με αλλα λογια μια ιστορία που θεωρησα οτι αφορούσε όλους εσωτερικά. Οι διαστάσεις της μπορούσαν να επεκταθούν απο τον μικρόκοσμο του καθενός μας μέχρι τη ζωή μας ως σύνολο και κοινωνία. Ετσι τουλαχιστον νιωσαμε και οδηγηθήκαμε με τη Βιβή. Εκείνη έδωσε χρώμα σχήμα και ζωή στην πολύ αρχική ιδέα μου. Της το ζήτησα ως χάρη, ώστε να εχω ένα ολοκληρωμένο φάκελο εργασίας για την εισαγωγή μου στο τμήμα Composition for Screen του Εδιμβούργου, στο οποίο τελικά έγινα δεκτή και με SAAS award! Είναι μεγάλη μου χαρά που βλέπω αυτή τη πρώτη και άγουρη προσπάθεια μας να φτάνει ψηλά. Δε θα το φανταζόμασταν ειληκρινά ποτε! Ειμαστε όμως πολυ χαρουμενες ,που κερδίζοντας αυτή τη θέση, ανοίγεται ο δρόμος για ένα καινουργιο μικρού μήκους animation. Βιβή μου, εύχομαι και πάλι κάθε σου όνειρο να γίνει πραγματικοτητα.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου