Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Ο "ΜΑΡΚΟΝΗΣ" ...ΠΡΑΤΙΓΑΡΕΙ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙ - με πλοηγό την Κωνσταντίνα Γεωργαντά

Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ της Κωνσταντίνας Γεωργαντά
Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ»
12 Ιουλίου 2019 / Γαλαξίδι – Πλατεία Βλάμη (Φάρος) / Ώρα: 21:00.
Ο Καββαδίας Ταξιδεύει της Κωνσταντίνας Γεωργαντά, είναι μία αφηγηματική μουσική παράσταση, αφιερωμένη σε αυτά που ενέπνευσαν τον μεγάλο ποιητή εστιάζοντας στο κομμάτι της ζωγραφικής. Η παράσταση παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ».
Μετά την παράσταση τής «Μικρασιατική Κληρονομιά: Η Μουσική του Γιάννη Παπαϊωάννου» με συντελεστές από την Φωκίδα, ήρθε η στιγμή να παρουσιάσει το δεύτερο έργο της στην μουσικό-αφηγηματική σκηνή με συντελεστές από την Φωκίδα αλλά και την Βοιωτία.
Δημιούργησε αυτό το έργο, πάνω στην αριστουργηματική ποίηση του Νίκου Καββαδία αποκαλύπτοντας τους στίχους του, με έναν ευχάριστο πλούσιο και μουσικό - αφηγηματικό τρόπο. H μουσική γλώσσα αντλείται από την δεκαετία του 60 με στοιχεία της avant- garde jazz, της μεξικάνικης μουσικής αλλά και της ελληνικής λαϊκής θέλοντας να αναδείξει τον παγκόσμιο χαρακτήρα της ποίησης του Νίκου Καββαδία. Δεν είναι τυχαίο που για την ενορχήστρωση επιλέγει φλάουτο, βιολί, μπουζούκια και κρουστά με τους ήχους του καχόν και της κλακέτας να πρωταγωνιστούν αλλά και ερμηνευτές με μεγάλο εύρος.
Οι ταλαντούχοι ερμηνευτές και μουσικοί Νίκος Παπουτσής (ερμηνεία-κιθάρα) , Χρήστος Δασκαλόπουλος (μπουζούκι), Δημήτρης Σιδηράς (μπουζούκι, κιθάρα), Ρεγγίνα Σαρούν (βιολί), Κατερίνα Ξηρού (φλάουτο), Γιώργος Σταμούλης (κρουστά) και την σκηνοθέτη και ηθοποιό Κωνσταντίνα Γεωργαντά σε ρόλο ενορχηστρωτή και αφηγήτριας παρουσιάζουν μία πλούσια οπτικά παράσταση γεμάτη από τους καταπληκτικούς στίχους του Νίκου Καββαδία και πλημμυρισμένη από το έργο μεγάλων ζωγράφων όπως του Mondigliani, του Picasso, του Ensor και του Cezanne.
«Αυτό που είχα στο μυαλό μου, είναι πως
ο Καββαδίας θα αγγίξει τον κόσμο όπως άγγιξε εμένα. Ήθελα μέσα από αυτή την παράσταση να ανακαλύψουμε πόσο απλός αλλά όχι απλοϊκός είναι ο Καββαδίας. Πόσο προσιτός είναι».
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Έρευνα-Σκηνοθεσία-Ενορχήστρωση:
Κωνσταντίνα Γεωργαντά
Τραγούδι:
Νίκος Παπουτσής, Κωνσταντίνα Γεωργαντά
Μουσικοί:
Χρήστος Δασκαλόπουλος (Μπουζούκι)
Ρεγγίνα Σαρούν (Βιολί)
Δημήτρης Σιδηράς (Μπουζούκι-Κιθάρα)
Γιώργος Σταμούλης (Κρουστά)
Kατερίνα Ξηρού (Φλάουτο)
Αφήγηση: Γιώργος Κουρεντής
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ηλίας Ρουμελιώτης
Moντάζ/Σχεδιασμός αφίσας: Άρης Καπλανίδης
Ενδυματολογικός Σχεδιασμός: Μαρίτα Κυριακίδου
Συμμετέχει η Χορωδία Ενηλίκων και Νέων του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλαξιδίου
Την παράσταση ανοίγει ο αξιόλογος δημοσιογράφος και ερευνητής Μιχάλης Γελασάκης, συγγραφέας του βιβλίου "Νίκος Καββαδίας: Ο Αρμενιστής Ποιητής" των Εκδόσεων Άγρα.
Παραγωγή: Βullseye Art Productions
Συμπαραγωγή: Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας
Χορηγός: Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΕΛΦΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ ΧΟΡΗΓΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου