Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ - ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ


ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - ΟΙΤΗΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Α.Σ.Ε.)
Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δελφών, Θανάση Παναγιωτόπουλου, προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Ε., συνεδρίασε χθες Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 στην Επτάλοφο (Άνω Αγόριανη) η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) Leader του Οργανισμού, παρουσία και των Δημάρχων Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη και Αμφίκλειας - Ελάτειας Γιώργου Γώγου.
Η Επιτροπή αποφάσισε επί της αξιολόγησης των δημοσίων (δημοτικών) έργων που είχαν προταθεί με μελέτες και φάκελο τεκμηρίωσης και ωριμότητας.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα Leader, που εξασφαλίστηκε χάρη στην καλή συνεργασία των τριών Δήμων, ο Δήμος Δελφών συμμετέχει με την εδαφική περιφέρεια των Δημοτικών Ενοτήτων Γραβιάς και Παρνασσού.
Η Επιτροπή, με βάση την εισήγηση των ειδικών ανεξάρτητων αξιολογητών, έκρινε θετικά πολλά έργα του Δήμου Δελφών, τα οποία μπαίνουν πλέον σε τροχιά υλοποίησης με τη διαγωνιστική διαδικασία που θα ακολουθήσει, μετά και την έγκριση των αρμοδίων διαχειριστικών αρχών. Συγκεκριμένα εντάχθηκαν άμεσα:
  1. Η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της Πολυδρόσου.
  2. Η εγκατάσταση σύγχρονου πιστοποιημένου τάπητα στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ Γραβιάς.
  3. Η δημιουργία γηπέδου ποδοσφαίρου 5x5 στην Επτάλοφο.
  4. Η αναβάθμιση της παιδικής Χαράς Μαριολάτας.
  5. Η τοποθέτηση πληροφοριακής σήμανσης μνημείων, συνοδευόμενη από ειδική ψηφιακή εφαρμογή για τους επισκέπτες και στις 11 Κοινότητες των Δημοτικών Ενοτήτων Γραβιάς και Παρνασσού.
Θετικά αξιολογήθηκαν, ως εντάξιμα πρώτα επιλαχόντα στην αξιολόγηση, και με βεβαιότητα θα εκτελεστούν (από τις απόλυτα σίγουρες εκπτώσεις των υπολοίπων δράσεων) και τα εξής έργα:
  1. Η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Πολυδρόσου.
  2. Η βελτίωση του δικτύου αρδευτικών αυλάκων στα Καστέλλια.
Δράση κοινού ενδιαφέροντος των τριών Δήμων, που επίσης αξιολογήθηκε θετικά και θα υλοποιηθεί, είναι η ανάπτυξη και συντήρηση δικτύου ορεινών μονοπατιών και η προβολή σειράς αθλητικών ορεινών διοργανώσεων, την οποία είχαμε παρουσιάσει προ έτους σε ειδική εκδήλωση στο οροπέδιο «Βρύζες» της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων.
Τα έργα αυτά, που μελετήθηκαν εκ του μηδενός και ωρίμασαν από τη δημοτική μας αρχή, αποτελούν ένα σημαντικό σύνολο δράσεων για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη του βόρειου τομέα του Δήμου μας.
Οφείλουμε πολλές ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί μας στο δύσκολο, απαιτητικό και χρονοβόρο στάδιο της προετοιμασίας των προτάσεων, τους αιρετούς, τα υπηρεσιακά μας στελέχη και τους συνεργάτες μας που τεκμηρίωσαν με επιτυχία τους σχετικούς φακέλους.
Αντίστοιχα οφείλουμε ευχαριστίες και στα στελέχη του Ο.Α.Σ.Ε., καθώς και στους αιρετούς και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων, που συμμετέχουν στο τόσο σημαντικό αυτό σχήμα (Αναπτυξιακή Εταιρεία Δήμων της Στερεάς Ελλάδας), στο οποίο ο Δήμος μας έχει την τιμή να προεδρεύει.
-------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 10 Ιουλίου 2019
Ο Δήμαρχος Δελφών
Θανάσης ΠαναγιωτόπουλοςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου