Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Cine Itea : "Ο ΑΡΧΙΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ"


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ
Τετάρτη 4/7/2018 και Παρασκευή 6/7 στις 9.30μμ
Στη Μαρίνα Ιτέας
«Ο αρχιτσιγκούνης» με τον Ντάνι Μπουν
Ο βασιλιάς της γαλλικής κωμωδίας, Ντάνι Μπουν, πρωταγωνιστεί σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς στη Γαλλία, μια ιστορία που σε προκαλεί να αγαπήσεις έναν… αρχιτσιγκούνη παρά την εμμονική -και ξεκαρδιστική!- ενασχόλησή του με τα χρήματα που ξοδεύει.
Το trailer της ταινίας:
https://www.youtube.com/watch?v=qVpS8mHBv_E&feature=youtu.be


ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Φρανσουά είναι ένας ταλαντούχος βιολιστής και πέρα για πέρα τσιγκούνης. Το οποιοδήποτε έξοδο τον πανικοβάλλει, οι οικονομίες είναι γι’ αυτόν η απόλυτη ευτυχία, η αποταμίευση το νόημα της ζωής. Έχει οργανώσει την καθημερινότητά του έτσι ώστε να μην ξοδεύει ούτε ένα ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι χρειάζεται - ακόμη κι όταν πραγματικά το χρειάζεται.


Οι ισορροπίες στην ολιγαρκή του ζωή, όμως, θα ανατραπούν τελείως όταν ερωτευτεί μια γοητευτική γυναίκα αλλά και όταν γνωρίσει την κόρη του, την ύπαρξη της οποίας αγνοούσε μέχρι σήμερα. Ο Φρανσουά αποφασίζει να κρύψει την εμμονή του με τις οικονομίες από τις δύο γυναίκες κι έτσι ξεκινά μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα και γκάφες. Γιατί μπορεί τα ψέματα να είναι βολικά, αλλά μερικές φορές πρέπει να πληρώσεις το τίμημα. Ένα πολύ, πολύ υψηλό τίμημα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου