Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΠΥΡΚΑΪΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΟΜΒΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ

Ανάμεσα στους ευκαλύπτους του παλαιού Camping 
  Πυρκαϊά ξέσπασε προ μιας ώρας περίπου, στον προαύλιο χώρο του εγκαταλελειμμένου Camping, στην ανατολική είσοδο της Κίρρας.  Ήταν περίπου 23:30' όταν διερχόμενοι από εκείνου του σημείου στην περιμετρική οδό της Ιτέας, παρατήρησαν μια μικρή στην αρχή εστία πυρκαϊάς, εντός του οικοπέδου όπου και και οι πρώην εγκαταστάσεις του εγκαταλελειμμένου Camping όπως προαναφέραμε.   Ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιτέας, όχημα της οποίας κατέφθασε αμέσως,
με τις προσπάθειες των πυροσβεστών να επικεντρώνονται στο να αποτρέψουν την εξάπλωση της ήδη αναπτυσόμενης πυρκαϊάς στην υπάρχουσες κτηριακές εγκαταστάσεις και στα αρκετά σε εκείνο το σημείο υπάρχοντα μεγάλων διαστάσεων δένδρα.

  Να υπενθυμίσουμε ότι το εν λόγω οικόπεδο, εφάπτεται της περιμετρικής οδού και της οδού Αγίου Ιωάννου στην Κίρρα, όπου και ο κόμβος εισόδου στην κοινότητα, από ανατολάς.  Και ότι επίσης, εκεί είχαν αποθηκευθεί ξύλινες κυψέλες μελισσών, τις οποίες ματαίως είχαν προσπαθήσει προ ημερών να αποσπάσουν Ρομά ή Γύφτοι, εμποδισθέντες τελικά από τον ιδιοκτήτη τους και από το αφιχθέν επί τόπου Αστυνομικό όχημα.

  Πέραν της χαμηλής και υψηλής βλαστήσεως σε εκείνη την περιοχή, υπάρχουν και κατοικίες και όπως γίνεται αντιληπτό, μια εξάπλωση της πυρκαϊάς, θα ήταν καταστροφική.
  Πυροσβεστική δύναμη παραμένει ακόμη στον χώρο, ενώ διερευνάται από την ίδια, η γενεσιουργός αιτία αυτής της "παράξενης" πυρκαϊάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου