Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018

ΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ (π.σ.) : ΠΕΡΙ ΟΜΗΡΙΑΣ (γενικώς) Επιστολή - Αίτημα

Ομηρία

ΑΙΤΗΜΑ
Άμφισσα 19/7/2018
ΠΡΟΣ:
  1. Ένωση Περιφερειών Ελλάδος
Πρόεδρο κ. Κων/ντίνο Αγοραστό
Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
ΚΟΙΝ.:
    1. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
& Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Περιφερειών της ΕΕ
                  κ. Απόστολο Τζιτζικώστα
                press@tzitzikostas.gr 
               2. ΜΜΕ

Κύριε Πρόεδρε,
Με αφορμή τις διαρκείς εξελίξεις στα Εθνικά μας θέματα μα κυρίως την άδικη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, οι οποίοι παραμένουν κρατούμενοι στις φυλακές της Αδριανούπολης και δεδομένης της καθολικής κινητοποίησης διπλωματών, φορέων και πολιτών, είχα ζητήσει να ενημερωθώ για τις προθέσεις της οικείας Περιφέρειας καταθέτοντας επιστολή μου στον κ. Κώστα Μπακογιάννη και κοινοποιώντας την σε πληθώρα φορέων, εκτιμώντας ότι η Στερεά Ελλάδα δεν μπορεί να είναι απλός θεατής.
Προέβην στο συγκεκριμένο διάβημα διότι εκτός των διεθνών οργανισμών και του Ευρωκοινοβουλίου, αυτοδιοικητικοί οργανισμοί, επιχειρηματικοί κλάδοι, οργανώσεις πολιτών καθώς και εκπρόσωποι του πολιτισμού και του δημοσιογραφικού χώρου, αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, σε πεδία στοχευμένης χρήσης ταξιδιωτικών οδηγιών, οδικών μεταφορών, πολιτιστικής συνεργασίας κλπ. ως μέσο έκφρασης δικαιωμάτων για την απελευθέρωση των δύο Αξιωματικών μας.
Ενδεχομένως και εμείς να έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσουμε μία συγχρονισμένη πρωτοβουλία στα πλαίσια τόσο της Ένωσής μας όσο και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών.
Πλην αντιμετώπισα αναίτια ειρωνικά σχόλια από συναδέλφους καθώς και την παντελή αγνόηση – ταύτιση του κ. Μπακογιάννη με επικεφαλείς παρατάξεων με τους οποίους δεν έχω πλέον κανένα σημείο συμπόρευσης για το συγκεκριμένο θέμα.
Ως εκ τούτου, με την έκκληση να συνεισφέρουμε κι εμείς από την πλευρά μας το κατά δύναμιν, αιτούμαι να εισηγηθείτε το θέμα στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδος, κατά την εκτίμησή σας, προκειμένου να αναληφθεί μία αποτελεσματική πρωτοβουλία αν και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά εν όψει της επικείμενης – σύμφωνα με την διπλωματία- δίκης των δύο Αξιωματικών μας. Ήδη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για πρώτη φορά είπε δημόσια πως η Τουρκία «παίζει με ανθρώπινες ζωές στο παιχνίδι της διπλωματικής σύγκρουσης» και «πλέον σταματάει να είναι εντός των ορίων που πρέπει να κινούνται οι διεθνείς σχέσεις και περνάμε σε ένα εχθρικό πεδίο».
Σε κάθε περίπτωση, παρακαλώ όπως τυχόν αρνητική ή διαφορετική άποψη ας διατυπωθεί και ας εκφραστεί στις μητέρες των Αξιωματικών… δεν αφορά σε μένα.
Ευελπιστώντας για το καλύτερο,

Με εκτίμηση

Δρόσος Παρασκευάς
Περιφερειακός Σύμβουλος Φωκίδας
Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Τηλ.: 6908735468

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου