Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

Η Π.Ε.Δ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - Δελτίον Τύπου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου – 35100, ΛΑΜΙΑ
Λαμία, 5 Ιουλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε επίπεδο Πρωθυπουργού η διεκδίκηση για το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας”.

Στο γραφείο του Πρωθυπουργού βρίσκεται, από χθες Τετάρτη, η επιστολή του Προέδρου της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανου -έπειτα από τη σχετική ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου- που αφορά τη διεκδίκηση για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Στο πλαίσιο της επιστολής παρατίθεται μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις ενέργειες της Π.Ε.Δ. και της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα ξεκαθαρίζεται ότι ό δρόμος που έχει διαλέξει το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή της αυτοδιοίκησης και τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Ζητείται από τον Πρωθυπουργό να παράσχει την καθοριστική του συνδρομή για την άρση της αδικίας που υφίσταται η Περιφέρεια και να ικανοποιήσει το παλλαϊκό αίτημα για την ίδρυση αυτοδύναμου Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ., κ. Υπερήφανος κατέθεσε αίτημα συνάντησης «για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στο θέμα της αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, που θα βασίζεται στην παροχή ίσων ευκαιριών, στην ισονομία και την ισοπολιτεία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.
Παράλληλα, επιστολές εστάλησαν στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, όπως επίσης και στους Υπουργούς και βουλευτές που εκλέγονται στη Στερεά Ελλάδα, προκειμένου να τοποθετηθούν ξεκάθαρα και χωρίς αστερίσκους επί του υψίστης σημασίας θέματος της ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

«Ήρθε η ώρα να αναλάβει ο καθένας τις ιστορικές του ευθύνες και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης ποιος υποστήριξε την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και ποιος τάχθηκε κατά», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, κ. Υπερήφανος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου