Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

"ΣΤΑ ΟΠΛΑ" ΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Ο ΔΗΜΑΡ- ΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ "ΔΕΛΦΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗ- ΜΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ"


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                              ΑΜΦΙΣΣΑ, 03/07/2018
Α.Δ.Τ. : 40/2018

Θέμα: « «Casus Belli» για το Δήμο Δελφών η πρόθεση του Υπουργείου Παιδείας να αφήσει το Δήμο Δελφών έξω από το χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης»

Δημοσιεύτηκε σήμερα ανεπίσημα σε ιστοσελίδα του χώρου της εκπαίδευσης το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το διαμελισμό του Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας μεταξύ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Ε.Κ.Π.Α. και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το σχέδιο αυτό είναι απολύτως καταστροφικό για το Δήμο Δελφών και ευρύτερα για την περιοχή μας. Αποκαλύπτεται μάλιστα ξεκάθαρα αυτό που όλοι σιγοψιθύριζαν τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δηλαδή το Υπουργείο Παιδείας έχει λάβει εκ προοιμίου αποφάσεις και ακολούθησε μια εντελώς προσχηματική και παραπλανητική διαδικασία δήθεν διαβούλευσης.

Με το δημοσιευμένο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας πετιέται με προκλητικό τρόπο στο καλάθι των αχρήστων η ομόφωνη τεκμηριωμένη πρόταση όλων των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το «Δελφικό Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας», τη λειτουργία δηλαδή ενός Ανώτατου Τριτοβάθμιου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε μια Περιφέρεια, η οποία είναι η μοναδική της χώρας που δεν διαθέτει ανάλογη δομή.

Ειδικότερα ως προς το Δήμο Δελφών και το Παράρτημα της Άμφισσας, το δημοσιευμένο σχέδιο οδηγεί κατ’ ουσίαν στην πλήρη κατάργηση με ολέθρια αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Όταν σύσσωμη η Στερεά Ελλάδα, Δήμοι και Περιφέρεια, εστιάζουμε με την πρόταση μας περί «Δελφικού Πανεπιστημίου» στην αξία και στη μοναδικότητα της δικής μας περιοχής, η κυβέρνηση έρχεται να προτείνει το ακριβώς αντίθετο, παραβιάζοντας κάθε κανόνα λογικής και περιφρονώντας βάναυσα τον ιστορικό μας τόπο.
Καλούμε την Κυβέρνηση σε άμεση αναθεώρηση του σχεδίου.

Καλούμε το Βουλευτή Φωκίδας κ. Ηλία Κωστοπαναγιώτου σε ξεκάθαρη τοποθέτηση σχετικά με την αυτονόητη υποχρέωσή του να μην ψηφίσει σε καμία περίπτωση το πιο καταστροφικό από όλα τα νομοθετήματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια για τον τόπο μας, αλλά αντίθετα να επιβάλει άμεσα, όπως έχει τη δυνατότητα, την τροποποίηση του δημοσιευμένου σχεδίου, ώστε να λαμβάνει πλήρη μέριμνα για τη Φωκίδα και για την περιοχή του Δήμου Δελφών.

Συγκαλούμε άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 9 Ιουλίου με αποκλειστικό θέμα το συγκεκριμένο ζήτημα και ζητούμε από όλους τους συμπολίτες μας να βρίσκονται σε πλήρη αγωνιστική εγρήγορση.

Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι το θέμα αυτό αποτελεί για τον κόσμο της περιοχής μας και για το Δήμο μας «casus belli» και ο καθένας είναι υποχρεωμένος σήμερα να αναλάβει τις ευθύνες του.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Θανάσης Παναγιωτόπουλος
Δήμαρχος Δελφών
4 σχόλια:

 1. Ρε Παναγιωτόπουλε...Δεν αφήνεις τους ηρωισμούς; Χορτάσαμε αλογομυγες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πάει καλά ο άνθρωπος;... Αιτία πολέμου εναντίον ποιανού;... Θα φυλάξει τα σύνορα του Δήμου με πολιτοφυλακή, για να μην έρθουν οι οχτροί;... Για να γίνει πανεπιστήμιο στο Σάλωνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΡΟΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΧΩΡΙς ΤΕΙ; ΠΩς ΘΑ ΑΝΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΣΟΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ; Η ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΗΤΑΝ Η ΜΠΑΝΑΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΤΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΠΛΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το Σαββατοκύριακο ειμαστε Δήμος Δελφων 25000 κατοίκων και πρεπει όλοι μαζί να επαναστατήσουμε. Τις άλλες μέρες που είναι καθημερινή ο Σάλωνας των 7000 να είναι καλά και όλοι οι άλλοι να πάνε να .....
  Αυτό το θέμα (ΤΕΙ) και το άλλο (ΡΟΜΑ) είναι πολύ ωραία θέματα για το τοπικό της Άμφισσας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή