Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Η Δ.Ε. ΙΤΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ (;), ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ (;) ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ - Σύσκεψη

(Τριταία ή Κολοπετεινίτσα -Η Λούστρα)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΙΤΕΑΣ              Ιτέα 23 Μαΐου 2018

Γραφείο Αντιδημάρχου
 
ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

Την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 και ώρα 10:00’, στο Δημοτικό Κατάστημα της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας Δήμου Δελφών, μετά από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Δελφών Δημοτικής Ενότητα Ιτέας (έγγραφο με αρ.πρωτ. 9000/17-05-2018), πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνεργασίας στην οποία παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Δελφών Δ.Ε. Ιτέας, ο Λιμενάρχης Ιτέας, Ο Διοικητής του Α.Τ. Ιτέας, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού & Εξαγωγικού Συλλόγου Ιτέας, ο Πρόεδρος των Καταστηματαρχών Παραλίας Ιτέας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας, η Πρόεδρος της Τ.Κ. Κίρρας και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Τριταίας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν, ο συντονισμός των από κοινού ενεργειών, εν’ όψη της τουριστικής περιόδου για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση προβλημάτων της ΔΕ Ιτέας, όπως επαιτεία, κυκλοφοριακό, ασφάλεια, παρεμπόριο κ.α..
Οι αρχές ζήτησαν την συνέργεια όλων, για να καταστεί επιτυχής η αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν ένα κοινό πλάνο δράσης, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών της περιοχής μας καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων της ΔΕ Ιτέας.Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτική Ενότητα Ιτέας


Τριανταφυλλιά Πιλάλα- Τσακίρη


2 σχόλια:

 1. Διίστανται οι απόψεις για την ορθογραφία του ονόματος της συμπαθεστάτης και με μοναδικό κλίμα Κοινότητος : Κωλοπετεινίτσα ή Κολοπετεινίτσα;
  Υπάρχει και η δευτέρα επιλογή :
  Καλοπετεινίτσα ή Καλοπετινίτσα;
  Το γεγονός όμως είναι, ότι η Κοινότητα ευρίσκεται κατά πάσα αλλά μη εξακριβωμένη ακόμη από ανασκαφές πιθανότητα, στο ίδιο σημείο όπου και η αρχαία Υπνία. Και ότι έγινε πανελληνίως γνωστή από την περίφημο κινηματογραφική ταινία "Διακοπές στην Κολοπετινίτσα", με τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Κώστα Χατζηχρήστο και την Ρίκα Διαλυνά.
  Η άποψη του νυν προέδρου της Κοινότητος για το όνομα είναι "Κολοπετινίτσα".
  Δεν έχουμε λόγους να τον απαγοητεύσουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ετυμολογία της Κολοπετινίτσας ίσως, τονίζω ίσως, ανάγεται στα σλαβικά kolo = στρογγυλός, κυκλικός τόπος και petnica = ποτάμι, ρεματιά που ρέει από σπηλιά, καρκάρια.

  Κοντά στέκει και η Κόλοβατα. Όπως και η Αράχωβα είναι σλαβικής/σλαβονικης ρίζας.

  Εδώ είναι ένα ωραίο αρχείο με τις μετονομασίες των ελληνικών πόλεων και χωριών τον 20ο αιώνα.

  http://pandektis.ekt.gr/dspace/handle/10442/4968?locale=el

  ΑπάντησηΔιαγραφή