Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΦΩΚΙΔΟΣ


       Ιτέα 21-05-2018
ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 18 Μαΐου στο Λιμενικό Ταμείο  Ν. Φωκίδας έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας. Με την συνάντηση αυτή ολοκληρώθηκε ένας πρώτος κύκλος διαβουλεύσεων και ενημερώσεων σχετικά με τις δραστηριότητες, τις υποχρεώσεις και τον προγραμματισμό που κάνει η λιμενική επιτροπή για το επόμενο διάστημα.
 Αρχικά έγινε συνάντηση με τα πολιτικά και διοικητικά στελέχη του αρμόδιου υπουργείου Ναυτιλίας, τα οποία έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση μας να επισκεφθούν την περιοχή μας.
Ακολούθησε διαδοχικά επίσκεψη στον Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας, τον Δήμαρχο Δελφών, ενώ στο γραφείο του Λιμενικού Ταμείου έγινε συνάντηση με την πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ιτέας.
Παράλληλα ενημερώθηκε ο πρόεδρος των παραλιακών καταστημάτων σχετικά με τον νόμο 4504/2017 που δίνει 2 χρόνια παράταση στις υπάρχουσες κατασκευές (έως Νοέμβριο 2019).
 Το σημαντικότερο είναι ότι βάλαμε τις βάσεις για το λεγόμενο MASTER PLAN(ΠΕΑΛ – Πλαίσιο Έργων Ανάπτυξης Λιμένος) στην περίπτωση της Ιτέας. Συζητήσαμε –προσυμφωνήσαμε με πιστοποιημένο γραφείο τεχνικών μελετών άκρως εξειδικευμένο σε ανάλογα θέματα και το επόμενο σύντομο διάστημα θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.
Θα προχωρήσουμε με σεβασμό στις προτάσεις και κρίσεις των συλλογικοτήτων της περιοχής ώστε να έχουμε το πλέον παραγωγικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια μας.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μικρούς και μεγάλους που καθημερινά  στηρίζουν την λειτουργία της πολλαπλά τραυματισμένης Μαρίνας Ιτέας. 


Η Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου, θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα ώστε το θαλάσσιο μέτωπο της Ιτέας - Κίρρας να «γίνει ξεχωριστό».
  
Σημ. Καθημερινά πρωί και απόγευμα  τα γραφεία της λιμενικής επιτροπής είναι ανοικτά σε προτάσεις και υπεύθυνη  Ενημέρωση βάση των νόμων και των  αποφάσεων που παίρνονται ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

 Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου
 Ν. Φωκίδας


Καϊμάρας Νικόλαος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου