Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Η Φ.Ο.Φ. ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ - Δελτίον Τύπου


Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας
14 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά τα τελευταία κρούσματα ΑΝΑΝΔΡΗΣ δηλητηρίασης αδέσποτων που σημειώθηκαν στην Άμφισσα, η "Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας" καλεί ΟΛΟΥΣ τους φιλόζωους ν' αντιδράσουν σε τέτοιες συμπεριφορές. Τα αδέσποτα μπορεί να μην είναι άνθρωποι αλλά είναι ΨΥΧΕΣ πολλές φορές ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ από κάποιους ανθρώπους, όπως τον ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟ που σκόρπισε φόλες γύρω από την περιοχή του Γ.Ν Άμφισσας που στοίχησαν τη ζωή δύο αθώων σκυλιών, που μόνο αγάπη είχαν να δώσουν στους συνανθρώπους μας. 
Τα ζώα αυτά δεν επέλεξαν τα ίδια να ζουν στο δρόμο αλλά κάποιοι άνθρωποι με την αδιαφορία τους τα οδήγησαν εκεί. Τα ζώα αυτά το μόνο που ζητάνε είναι λίγη αγάπη, στοργή και φαγητό και τα ανταποδίδουν με πολλαπλάσια ΑΓΑΠΗ για όποιον τους τα προσφέρει αυτά. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι οι συμπολίτες μας πως τα ζώα αυτά είναι ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ κομμάτι της κοινωνίας της Άμφισσας από τη στιγμή που βρέθηκαν εδώ και χρήζουν της φροντίδας και της προσοχής μας καθώς ο ΝΟΜΟΣ 4345/16 αρθ. 9 παρ.44 ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ να ΖΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑ στην πόλη και ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ το μόνιμο εγκλεισμό τους σε καταφύγια αδέσποτων. Τα καταφύγια αδέσποτων ζώων προβλέπονται ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ 4335/14 αρθ.46 παρ. 6 (5) μόνο για τη φιλοξενία μωρών, άρρωστων και γέρικων ζώων. Δεν είναι χώρος ΣΤΟΙΒΑΞΗΣ αδέσποτων ούτε ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ αυτών. Είναι χώρος ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ και προστασίας όσων ζώων έχουν την ανάγκη αυτή. 
Όλα τα -καταμετρημένα- αδέσποτα στην πόλη μας είναι εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, τσιπαρισμένα, στειρωμένα και τα αρσενικά και τα θηλυκά και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΥΓΙΗ και δεν αποτελούν με κανένα τρόπο φορείς ασθενειών και μικροβίων για τον άνθρωπο. Λαμβάνουν δε συνεχή φροντίδα και έλεγχο από τους τρείς Κτηνιάτρους με τους οποίους ο Δήμος Δελφών έχει συμβληθεί προς το σκοπό αυτό και σιτίζονται από τον Δήμο σε συνεργασία με την Φιλοζωική Ομάδα Φωκίδας. Κάποια ζώα που είχαν κριθεί επιθετικά προς τον άνθρωπο έχουν απομονωθεί στο καταφύγιο και φροντίζεται η επανακοινωνικοποίηση τους έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στο μέλλον. 
Η ενέργεια αυτή του συμπολίτη μας να γεμίσει φόλες την περιοχή της Άμφισσας, όχι μόνο μας άφησε αδιάφορους αλλά έχουμε απευθυνθεί ήδη στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας και έχουμε καταθέσει κατάλογο υπόπτων για το ΑΝΑΝΔΡΟ ΕΓΚΛΗΜΑ που τελέσθηκε και έχουμε αιτηθεί τη διενέργεια προανάκρισης για εξεύρεση των ενόχων και ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΤΙΜΩΡΙΑ αυτών σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Νόμος 4235/14 με ποινή φυλάκισης 1-5 χρόνια και χρηματικό πρόστιμο 5.000 – 30.000 €. Και είμαστε ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να βρούμε τους ενόχους! 
Σε μια ιστορική πόλη, ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ Νομού, που θέλει να προβάλλεται ως κέντρο πολιτισμού είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να μην υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΦΙΛΟΤΙΜΟ και ΑΝΘΡΩΠΙΑ στους κατοίκους της. Τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές προσβάλουν όλους.

Το Δ.Σ. της Φιλοζωικής Ομάδας Φωκίδας
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου