Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

"ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ" ΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΗΣ;... Επιστολή

Το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Άμφισσας, από ευλογημένος χώρος Θαλπωρής γερόντων, εργαλείο πολιτικής εμπάθειας !
Του Νίκου Δρόλαπα
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ φάνηκε σε όσους συμπολίτες μας είδαν ανοικτό το ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Άμφισσας και εύλογα διερωτήθηκαν, είναι δυνατόν ο Δήμαρχος Δελφών, αυτός που το έκλεισε να το ανοίξει ; χωρίς, ως εκ τούτου, να έχει ηθικό αλλά και νόμιμο δικαίωμα να το ακουμπήσει ; μήπως επανήλθε το θέμα του hot spot, της εγκατάστασης μεταναστών ή Ρομά ;
Όχι, τίποτα από αυτά δεν συνέβη, επί του παρόντος τουλάχιστον.
Δύο κινηματογραφικές εταιρείες είχαν επιλέξει τη περιοχή μας για το γύρισμα ταινιών ιστορικού περιεχομένου σύμφωνα με τα σενάριά τους και συνέπεσαν τα δεκαπενθήμερα γυρίσματά τους μετά το Πάσχα. Οι κινηματογραφιστές ήλθαν στην Άμφισσα γιατί αυτό απαιτούσαν τα σενάρια. Την είχαν επιλέξει από πριν.
Για τη διαμονή τους απευθύνθηκαν όπως ήταν επόμενο στο ξενοδοχείο της πόλης στο οποίο έκλεισαν το σύνολο σχεδόν των δωματίων του. Το γεγονός αυτό ενόχλησε τον κ. Παναγιωτόπουλο και μεθόδευσε την αλλαγή ημερομηνίας γυρίσματος της μίας ταινίας για τον Σεπτέμβριο, επειδή δεν χωρούσαν και τα δύο κινηματογραφικά συνεργεία στο Γηροκομείο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ( Κ.Π.Ε. ), για να τους απομακρύνει από το ξενοδοχείο, ώστε να επαναλάβει το ίδιο σενάριο με το δεύτερο συνεργείο τον Σεπτέμβριο.
Τα κτίρια του Γηροκομείου και του Κ.Π.Ε. ο Δήμαρχος τα μετέτρεψε παράνομα σε ξενοδοχεία, παρεμβαίνοντας και χειραγωγώντας τους επισκέπτες της πόλης κατά συγκεκριμένων επιχειρήσεων, παραβαίνοντας κάθε αρχή ισονομίας, συναλλακτικών ηθών, με άγρα πελατών και αθέμιτο ανταγωνισμό, ασκώντας αποκλεισμούς και μπούλιγκ. Δυστυχώς.
Με τις απαράδεκτες, ίσως και ποινικά και διοικητικά κολάσιμες, πολιτικές συμπεριφορές του Δημάρχου κ. Παναγιωτόπουλου, δίδεται η εναργέστερη απάντηση, πως οι πολίτες δεν αποκαλούν πλέον τους αιρετούς ως ‘’Δημοτικούς άρχοντες’’, οι παλαιότεροι των οποίων δεν έπαιρναν ούτε τους μισθούς τους, ενώ πολλοί εξ αυτών χάριζαν και τις περιουσίες τους στον Δήμο, ως Κληροδοτήματα, τα οποία επί των ημερών μας ξεπουλήθηκαν.
Βέβαια, από κάθε άποψη είναι κατακριτέα η πρωτοφανής πολιτική εμπάθεια του Δημάρχου που εκδικείται χωρίς όριο τους δημότες. Και δεν είναι άσχετη από τη συνεχή προσπάθειά μας για διαφάνεια, για να φωτισθεί η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού …του δήμου μας…..
Όμως, το ακόμη χειρότερο, είναι ότι καμία αρμόδια αρχή δεν κινήθηκε, ενώ όφειλαν, εναντίον του κ. Δημάρχου και των συνεργών του για τις παράνομες ενέργειές του, ως να έχει εξασφαλίσει την γνωστή πλέον ‘’ατιμωρησία’’.
Η μία υπηρεσία διαβιβάζει στην άλλη τα έγγραφα και όλες υπέβαλαν τους σχετικούς φακέλους στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άμφισσας, οπότε αναμένονται εξελίξεις.
Τι όμως κρύβεται κάτω από την ολιγωρία των Αρχών ;
Ποιες είναι οι υπόγειες πολιτικές διαδρομές και τα συγκοινωνούντα δοχεία του τοπικού συστήματος εξουσίας ;
Με τι ανταλλάσσεται η ατιμωρησία του Δημάρχου, που φαίνεται ότι έχει πλάτες και άλλους ; Τι προσφέρει ο « πρόθυμος » Δήμαρχος Δελφών σε βάρος του τόπου μας ; ο μόνος Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα, πόσα κονδύλια αναμένει από τις κορυφαίες επενδύσεις των Ρομά και των μεταναστών, με δεδομένη τη….χρηστή οικονομική διαχείριση που εφαρμόζει στο Δήμο ;
Μήπως είναι σημαδιακή η πρώτη ταινία με τίτλο ‘’ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ’’ ;

Γιατί, εδώ…. « Η ΠΟΛΗ ΠΟΛΙΟΡΚΕΙΤΑΙ ( ΑΠΟ ΜΕΣΑ ) » !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου