Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΩΚΙΔΟΣ : "ΤΑ ΣΥΚΑ, ΣΥΚΑ ΚΑΙ Η ΙΤΕΑ, ΑΠΟΠΑΙΔΟ"

Άμφισσα, 17 ΜΑΪΟΥ 2018
Αριθ .Πρωτ: 28/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα χρόνο σχεδόν, μετά την εφαρμογή της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας και τέσσερα χρόνια μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Ιτέας, δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε με τον χειρότερο τρόπο.
Ότι δεν κατάφερε να πετύχει η αναδιάρθρωση και η αποτυχημένη τρομοκρατική επίθεση, έρχεται να πάρει τώρα σάρκα και οστά με πολλούς και ποικίλους τρόπους.
Η πάγια θέση της ένωσής μας ήταν, είναι και θα είναι η παραμονή των αστυνομικών υπηρεσιών με την υπόσταση που είχαν πριν την αναδιάρθρωση και τις οργανικές θέσεις, τουλάχιστον, που υφίσταντο πριν την κατάργηση των 6700 κενών οργανικών θέσεων σε όλη την Ελλάδα. Θέση για την οποία δεχθήκαμε ανελέητο πόλεμο, κατηγορώντας μας ότι την εκφράζουμε για συνδικαλιστικούς λόγους και μόνο. Είναι όμως έτσι τα πράγματα ή η πραγματικότητα είναι διαφορετική;
Τοποθετώντας τα πράγματα στη σωστή τους βάση, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Η ύπαρξη δύο σωφρονιστικών καταστημάτων στη Φωκίδα, είχε, έχει και θα συνεχίσει να έχει ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες υπηρεσίες της Φωκίδας καθώς και οι επιχειρησιακές ομάδες, να κινούνται στον αστερισμό των μεταγωγών, μιας και σε καμία περίπτωση το προσωπικό του Τ.Μ.Δ. Άμφισσας, δεν αρκεί, προκειμένου όπως φέρει εις πέρας τον τεράστιο αυτό όγκο μεταγωγών κρατουμένων, που ετησίως αγγίζουν τον αριθμό των 4000.
Αναγνωρίστηκε επιτέλους η περιοχή των Δελφών ως ένας από του κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της ένωσής μας και φάνηκε στην πράξη ότι ήταν λανθασμένος ο σχεδιασμός για την εν λόγω περιοχή.
Δυστυχώς όμως, τα λάθη δε διορθώνονται με λάθη. Οι συνάδελφοί μας του Α.Τ. Ιτέας, που ευτυχώς δεν πλήρωσαν το τίμημα της τρομοκρατικής επίθεσης, καλούνται εδώ και τρία περίπου χρόνια και πληρώνουν το τίμημα της βιομηχανίας του ρουσφετιού και της εσκεμμένης απαξίωσης, καλούμενοι από τη μία να ασκούν καθήκοντα αναπληρωτή διοικητή στο πρώην Α.Τ. Δελφών και από την άλλη να ενισχύουν το διαχρονικά το απαξιωμένο Α.Τ. Άμφισσας-Δελφών, το οποίο πάσχει από το σύνδρομο των ΄΄δανεικών΄΄ συναδέλφων σε όμορες διευθύνσεις, μιας και οι ανάγκες εκεί είναι δήθεν σημαντικότερες από τις ανάγκες της οργανικής τους θέσης.
Η σημερινή απόφαση προσωρινής μετακίνησης δύο ακόμα συναδέλφων μας από το Α.Τ. Ιτέας στον σταθμό τουριστικής αστυνομίας Δελφών, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι με την ανάγκη ενίσχυσης των Δελφών και όλων των υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας, όχι όμως τρώγοντας τη΄΄ σαρξ εκ της σαρκός΄΄, καταδικάζοντας και υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο τις ήδη κατακρεουργημένες περιοχές της Ιτέας και του Γαλαξιδίου, που αποτελούν τουριστικές επίσης περιοχές.
Πώς είναι δυνατό τη στιγμή που οι Δελφοί είναι παγκοσμίως γνωστοί, η εν λόγω περιοχή να μη συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που ενισχύονται από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ ενόψει της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου, με αστυνομικούς από την υπόλοιπη Ελλάδα και να διαλύεται το Α.Τ. Ιτέας, με τους συναδέλφους μας να έχουν καταντήσει σε μόνιμη σχεδόν βάση ως αναπληρωματικοί σε πάγκο ποδοσφαιρικής ομάδας;
Οφείλουμε να τονίσουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι πολλά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν-ορισμένα εξ΄αυτών περιέργως λύθηκαν, γεγονός που δε συνηθίζεται από την ηγεσία μας, ενώ θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλές συμπτώσεις και μόνο.
Κλείνοντας, ευελπιστούμε στην άμεση διόρθωση των αδικιών σε βάρος των συναδέλφων μας αλλά και της τοπικής κοινωνίας και ευχόμαστε ειλικρινά να μην υπάρχει καμία ΄΄ως άνωθεν΄΄ παρέμβαση στα εσωτερικά μας.

΄΄Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΟ΄΄


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου