Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ 25 "ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ "ELDORADO GOLD"
(πηγή : antigold.org)
Ξεκινά σήμερα, 10 Μαΐου, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το ένα από τα μεγάλα δικαστήρια της τοπικής κοινωνίας της ΒΑ Χαλκιδικής που αγωνίζεται ενάντια στην καταστροφή του τόπου από την Eldorado/Ελληνικός Χρυσός. Η υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά» εντάσσεται στο πλαίσιο των φρονηματικών διώξεων που ξεκίνησαν το 2013 από την κυβέρνηση Σαμαρά με δόγμα το «η επένδυση θα γίνει, με κάθε κόστος» και στόχο να καμφθεί η θέληση της κοινωνίας για ζωή και αξιοπρέπεια.


Η δικογραφία περιλαμβάνει ένα μυστηριώδη τραυματισμό αστυνομικού στις 12 Μαΐου 2013 και διάφορα άλλα περιστατικά, όπως φθορές σε αυτοκίνητα υπαλλήλων της Ελληνικός Χρυσός. Το Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος (!) της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προσπάθησε να «δέσει» τη θεωρία οτι οι κάτοικοι της Χαλκιδικής έχουν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, με ιεραρχική δομή και διάρκεια στη δράση. Δεν τους βγήκε, η «εγκληματική οργάνωση» κατέπεσε και μετατράπηκε σε «συμμορία» από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, αλλά οι κατηγορίες παραμένουν βαριές κακουργηματικές.
Το «αποδεικτικό υλικό» που συνέλεξε η Ασφάλεια περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από την παρακολούθηση των τηλεφώνων ολόκληρων χωριών, το περιεχόμενο των οποίων διαστρεβλώθηκε από την Ασφάλεια ώστε να μοιάζει ενοχοποιητικό, αναρτήσεις ιστολογίων υπέρ και κατά της «χρυσής επένδυσης» και DNA διαδηλωτών επάνω σε γόπες τσιγάρων και μπουκαλάκια νερού. «Ευρήματα» που δεν αποδεικνύουν τίποτα απολύτως, μια και την περίοδο εκείνη επάνω στο βουνό διαδήλωναν σχεδόν καθημερινά πολλές εκατοντάδες άτομα. Η δικογραφία του «Λάκκου Καρατζά» εξισώνει τη διαδήλωση ενάντια στην καταστροφή και τον αγώνα για την προστασία των κοινών αγαθών με εγκληματικές πράξεις.
Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους θα γίνει έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης στις 9:00 το πρωί. Oi 25 συναγωνιστές μας που θα κάτσουν σήμερα στο εδώλιο είμαστε όλοι εμείς και θα είμαστε όλοι εκεί για να τους στηρίξουμε. Κανένας μόνος! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου