Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ (νυκτερινή) ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

Φωτογραφίες από την Δ.Ε. Ιτέας

   "Επί ποδός" ήσαν από ενωρίς το πρωΐ, όλες οι υπηρεσίες καθαριότητος και υποδομών της Δ.Ε. Ιτέας, με την αντιδήμαρχο και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Ιτέας, να παρίστανται και να εποπτεύουν τις δραστηριότητες των συνεργείων, στις περιοχές και τις εκβολές των διερχομένων χειμάρρων, από τα ανατολικά της Κίρρας, έως και τον μώλο της Ιτέας.  Η ολονύκτια και ασταμάτητη βροχόπτωση, είχεν ανεβάσει αρκετά την στάθμη των ρεόντων από εχθές χειμάρρων  και τα λασπόχρωμα ύδατα, είχαν από βραδύς "χρωματίσει" όλον το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας και της Κίρρας.
 Ο φόβος για την δημιουργία πλημμυρικών φαινομένων ήταν πραγματικός, μιας και οι δυο τουλάχιστον χείμαρροι, διασχίζουν κατοικημένες περιοχές εντός των δυο οικισμών.  Σε πολλά δε σημεία τους, οι όχθες τους είναι σύνορα κατοικιών και οικοπέδων.

   Το ευτύχημα ήταν ότι, οι μεν κοίτες των χειμάρρων είχαν καθαρισθεί από μηνών, η δε βροχόπτωση, δεν ήταν κατακλυσμιαία.  Έτσι, το μόνον άσχημον το οποίο απέμεινε από αυτήν την μικρή "περιπέτεια" της περιοχής μας, είναι ο χρωματισμός, η θόλωση και ...ο εμπλου- τισμός της θαλάσσης, από των ακτών έως και τις νησίδες του αγίου Αθανασίου, του αγίου Κωνσταντίνου και του Μουλεμένου.
Ας είναι μόνον αυτό.


    

1 σχόλιο:

  1. Ο χρωματισμός και ο αρωματισμός από σαλαμούρα και άλλα ευγενή αρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή