Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2018 : ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΔΕΣΜΟ"

Μια ασυνήθιστη ημέρα του Φεβρουαρίου


  Καθαρά Δευτέρα σήμερα. Έναρξη νηστείας της “σαρακοστής”  όπως συνηθίζουμε να ονομάζουμε το χρονικό διάστημα των σαράντα εννέα ημερών έως και το Πάσχα. Με την υψηλά ευρισκόμενη και αραιή συννεφο-οροφή, να αδυνατεί να απειλήσει με βροχή την “γούρνα” την δική μας απ’ τους Δελφούς έως και το Γαλαξείδι. Μια ημέρα δροσερή, ανήλια, αλλά όχι ψυχρή (16 βαθμούς το πρωΐ στην παραλιακή) και με άπνοια, κάτι το οποίο δεν επέτρεψε στους χαρταετούς να αναμετρη- θούν από την Μαρίνα της Ιτέας, για το ποιός θα κατάφερνε να σηκώσει μαζί του την μεγαλύτερη “καλούμπα”.

   Καθαρά Δευτέρα σήμερα. Κι όπως από ετών συνηθίζεται, ο πολύ καλός Πολιτιστικός Σύλλογος της πόλεως “Ο Δεσμός”, προσέφερε τα “Ιτιώτικα Κούλουμα”, τα νηστίσιμα εδέσματα δηλαδή της σαρακο- στής, σε όλους όσους ευρέθησαν σήμερα το πρωΐ στην παραλία της Ιτέας. Και ήσαν πάρα πολλοί.

   Και όλα αυτά υπό τους ήχους παραδοσιακών ασμάτων από ολιγο- μελές μουσικό σχήμα, επί τούτου “ναυλωθέν” από την Δ.Ε. Ιτέας για τις ανάγκες της ημέρας (όπως ακριβώς συνηθίζεται από αιώνων και ανά την Ελληνική επικράτεια, να πραγματοποιείται, η μουσική κάλυψη υπαιθρίων, αγροτικών και παραδοσιακών εκδηλώσεων...)

   Πέραν των επισκεπτών του 3ημέρου, υπήρξαν σήμερα στην παραλία μας και επισκέπτες μονοήμερων εκδρομών, οι οποίοι διασκέδασαν μαζί μας, απήλαυσαν την φιλοξενία και ετίμησαν δεόντως την προσφορά του “Δεσμού”, χαιρόμενοι την ηπιότητα των καιρικών συνθηκών και την ατελείωτη απλωσιά του παραλιακού μετώπου της Ιτέας.
Όλα καλά σήμερα, όλα όμορφα και εορτινά. Με τα καταστήματα της παραλίας να “τροφοδοτούν” μικρούς και μεγάλους και με τους πάντες να χαίρονται την πόλη μας, την Ιτέα μας.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε, να υπογραμμίσουμε και να επαινέσουμε :

Μετά το πέρας της εχθεσινής παρελάσεως των καρναβαλιστών και των αρμάτων τους από την παραλιακή λεωφόρο, μετά από τις νυκτερινές διασκεδάσεις σε όλα τα καταστήματα της παραλίας και μετά από την ερήμωση οδών, παραλίας και μώλου, με τα πάσης φύσεως απορρίμματα να είναι συσσωρευμένα είτε επάνω και τριγύρω από τους υπερχειλισμένους κάδους, είτε πεταμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια, η πόλη πλέον είχε μετατραπεί σε μια τεράστια ...χωματερή. Κι όμως!
Σήμερα, από ενωρίς το πρωΐ, το παραλιακό μέτωπο της πόλεως ήταν πεντακάθαρο και έλαμπε!
  Και όλα αυτά, οφείλονται στο ολιγομελές συνεργείο καθαριότητος της πόλεως, του οποίου ο προϊστάμενος Παναγιώτης Καστανόπουλος, με την δική του επιμέλεια και οργάνωση, έχει από μηνών καταδείξει ότι, παρ’ όλες τις αρτηριοσκληρώσεις και την δυσκινησία του “Καλλικρά- τη”,  ο επαγγελματισμός και η αγάπη για τον τόπο, δεν χρειάζονται ...οργανογράμματα!

(φωτογραφίες Μίμης Κουτρολίκος)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου