Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ

Τοπίο στην ομίχλη (δυστυχώς)
  Στην συνάντηση της Κυριακής των μελών και φίλων του Πολιτι- στικού Συλλόγου στο Μαυρολιθάρι, με αφορμή την κοπή της πίττας του Σωματείου, παρευρέθησαν εκτός του Προέδρου Δημητρίου Μανδρέκα και των μελών του Δ.Σ., η αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Καλλιέων Μαίρη Ανδρεοπούλου,  ο Πρόεδρος της Κοινότητος Χρήστος  Χαλέτσος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης  Μέγκος, επικεφαλής της παρατάξεως “Πολίτες στο Προσκήνιο”.

  Στα διάφορα “πηγαδάκια” τα οποία εσχηματίσθησαν προ και μετά της κοπής της πίττας, έγιναν συζητήσεις και αναφορές για τα πολλά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει η Κοινότητα, με κύριο και σχεδόν εξουθενωτικό για τον εναπομείναντα συρρικνωμένο πληθυσμό, αυτό της αδυναμίας του υπάρχοντος  αυτοδιοικητικού συστήματος (Καλλικράτης), να ενστερνιστεί και να αντιμετωπίσει την επιβίωση κατ’ αρχάς και την ανάπτυξη εν συνεχεία, αυτής της παραμελημένης αλλά πανέμορφης άκρης της Φωκίδος.

  Οι άνθρωποι του Συλλόγου ανέφεραν τις ατελέσφορες κατά καιρούς προσπάθειές τους, προκειμένου να αξιοποιήσουν και να προβάλουν εντός και κυρίως εκτός Νομού το απαράμιλλο περιβάλλον και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής τους. Ανέφεραν τα γραφειοκρατικά και διαδικαστικά εμπόδια τα οποία συναντούν, τα οποία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση Κράτους και Δήμου, έχουν καταστήσει αδύνατη την όποια προς τα εμπρός οικονομική και αναπτυξιακή κίνηση της ιδιαιτέρας πατρίδος τους. Και όλα αυτά, σε έναν τόπο, εντός του οποίου υπάρχει (ρημαγμένος...) ο τάφος ενός εκ των πλέον διασήμων παγκοσμίως ηρώων : Του Ηρακλέους!

Και είναι κρίμα. 
Διότι, ο “Εξώστης” του Δήμου Δελφών, με τις υπάρχουσες συνθήκες, δεν έχει μέλλον. 
Και είναι δυο φορές κρίμα.  
Διότι, Μαυρολιθάρι παγκοσμίως, είναι μόνον ένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου