Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΦΩΚΙ- ΔΟΣ;... (θα ζητηθούν συναντήσεις με ...αρμοδίους) Δελτίον Τύπου



Αντί προλόγου

     Όταν το καλοκαίρι του 2017, εμείς εδώ στην Ιτέα, υιοθετήσαμε στο Τοπικό Συμβούλιο ένα ψήφισμα για τον παρα- γκωνισμό και την αφαστυνόμευση της πόλεώς μας, συγκεντρώνοντας τις υπο- γραφές των κατοίκων (και ήσαν πάρα πολλές) και στρεφόμενοι κατά των τακτικών του προσφάτως αντικατασταθέντος Διοικητού της Αστυνομικής Δ/νσεως Φωκίδος (είναι γνωστά εκείνα τα γεγονότα με τις συσκέψεις σε επτασφράγιστες αίθουσες...), ο Δήμαρχος Αμφίσσης και συνάμα Δήμαρχος του Δήμου Δελφών, με προσωπικό ύφος σε έκτακτο Δελτίον Τύπου, μας κάκιζε τότε, διότι εθίξαμε τον φίλο του Αστυνομικό Δ/ντή. Και ότι ο "ξεση- κωμός" της Ιτέας (και όχι μόνον), ήταν πράξη “παρορμητική”.


    Το ότι οι Δελφοί, ο Ομφαλός του κόσμου, ορφάνεψαν από την αστυνομική παρουσία, το ότι αναγκάσθηκε (ο Δήμαρχος) να “συρθεί” (κυριολεκτικά) με την ντουντούκα στην Γραβιά για το θέμα του Αστυνομικού Τμήματος, το ότι στο Μαυρολιθάρι, στον Αθανάσιο Διάκο και στον Πανουριά, οι κάτοικοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι οι αστυνομικοί, είναι κάτι ωσάν τα Χριστούγεννα (έρχονται άπαξ του έτους), εν τούτοις, το μόνο το οποίον ενόχλησε τον Δήμαρχό μας, ήταν η αντίδραση των κατοίκων της Ιτέας, της εν δυνάμει πόλεως - επινείου των Δελφών.

Και τώρα τι μας λέγει με το παρακάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου;  Ότι προέβη (λέει), σε “Σύσκεψη Τοπικών Αρχών και Φορέων για την αστυνόμευση της Φωκίδας”...

Μάλιστα. Τι να λέμε τώρα!...

*****************************************


                                         ΑΜΦΙΣΣΑ, 27.02.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ,
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Α.Δ.Τ.: 5/2018

ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη τοπικών αρχών και φορέων για την αστυνόμευση στη Φωκίδα»

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, στις 14 Φεβρουαρίου, συζητήθηκε εκτενώς το μείζον ζήτημα της σοβαρής έλλειψης αστυνόμευσης στην περιοχή μας. Η απόφαση που λήφθηκε από το Σώμα ήταν η ανάδειξη του θέματος και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή του, καθώς η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα στο Δήμο Δελφών έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις.

Σε υλοποίηση της απόφασης αυτής του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκλήθηκε από το Δήμαρχο Δελφών σύσκεψη των εκπροσώπων τοπικών αρχών και φορέων, που έλαβε χώρα σήμερα Δευτέρα 26.02.2018. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Ευάγγελος Κατσαγούνος, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Γεώργιος Καπεντζώνης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Βασίλειος Αυγερινό και ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας κ. Δρόσος Παρασκευάς (συνοδευόμενος από το Γραμματέας της Ένωσης, κ. Χρήστο Δελή), ενώ δεν μπόρεσε να παραστεί ο Βουλευτής Φωκίδας, κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, που είχε κληθεί.

Κατά τη σύσκεψη έγινε κοινά αποδεκτό ότι η παραβατικότητα στη Φωκίδα έχει αγγίξει όρια μη ανεκτά πλέον και ότι η λήψη συντονισμένων μέτρων για την ανάσχεσή της είναι επιτακτική ανάγκη, με βασικότερο όλων την ενίσχυση της στελέχωσης της Α.Δ. Φωκίδας, που κατά κοινή ομολογία παρουσιάζει μεγάλες ελλείψεις. Κι αυτό μάλιστα την ώρα που η Αστυνομική Διεύθυνση Φωκίδας έχει να αντιμετωπίσει τεράστιες υποχρεώσεις, που προσαυξάνονται δραματικά από την ύπαρξη δυο σωφρονιστικών ιδρυμάτων, οι μεταγωγές κρατουμένων των οποίων δεσμεύουν ένα τεράστιο μερίδιο από την ήδη μικρή δύναμη που υπάρχει στο Νομό μας.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να οριστεί συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας και τον Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας και εν συνεχεία να ζητηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα, προκειμένου να τεθούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα και να ζητηθούν συγκεκριμένες απαντήσεις.


Γραφείο Τύπου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου