Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ - Φωτογραφίες

            (Η Πηνελόπη ...αερίζεται!) 

Αντιπολεμική Παρέλαση...

Με τον καιρό σύμμαχο, με την διάθεση πρόθυμη και με την απλωσιά της παραλιακής πλατείας της Ιτέας να εξασφαλίζει την ανέμελη και άνετη πολυπληθή συνύπαρξη κατοίκων και επισκεπτών, επραγματοποιήθησαν σήμερα οι τελευταίες αποκριάτικες εκδηλώσεις στην πόλη μας.
  Με τα παιδιά όλων των ηλικιών να έχουν κατακλύσει το μώλο από το πρωΐ, συμμε- τέχοντας στο “Μεγάλο Παι- χνίδι”, με τους μεγάλους να έχουν ...καταλάβει έως αργά το μεσημέρι, όλους τους υπαίθριους (και ηλιόλουστους σήμερα) χώρους των παραλιακών καταστημάτων, τέρποντας λάρυγγες και οισοφάγους και τέλος με το σύνολο των παρευρισκομένων τις απογευματινές ώρες στην παραλιακή λεωφόρο, να απολαμβάνουν την παρέλαση καρναβαλιστών και αρμάτων.

  Τα εφετινά θέματα των διαφόρων ομάδων, ήσαν ευφυή, διαχρονικά και επίκαιρα. Από τις μέδουσες του Κορινθιακού και την Novartis έως τους μισθο-συνταξιούχους και την αναμένουσα τον Οδυσσέα της Πηνελόπη.

   Αμέσως μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Σύλλογος Συνταξιούχων και τα Κ.ΑΠ.Η. της Δ.Ε. Ιτέας, προσέφεραν στους επισκέπτες της πόλεως και μη, νεραντζάκι γλυκό και χαλβά της κόλλας (κοινώς κολλοχαλβά).

 Ακολούθησε στον ίδιο χώρο, λαϊκό-δημοτικό μουσικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και ταυτόχρονη ρίψη βεγγαλικών.
Αύριο το πρωΐ, Καθαρά Δευτέρα , θα λάβουν χώρα όπως επί σειρά ετών συνηθίζεται, επίσης στην παραλιακή πλατεία της πόλεως, τα “Ιτιώτικα Κούλουμα” με προσφορά σαρακοστιανών από τον Σύλλογο “Ο Δεσμός”. Ενώ ταυτόχρονα θα διεξάγεται και ο διαγωνισμός πετάγματος χαρταετού, στον χώρο της Μαρίνας.

Χρόνια Πολλά και καλή πλέον “Σαρακοστή”! 

(φωτογραφίες  Μίμης Κουτρολίκος)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου