Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ


Εκδρομή

   Μια πολύ ωραία πρωτοβουλία είχε ο ιερέας της Ενορίας του Αγίου Χαραλάμπους στην Ιτέα, θέλοντας να ευχαριστήσει τους ανθρώπους οι οποίοι πάντα εθελοντικά, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εκκλησία.
Έτσι λοιπόν, εχθές ημέρα Σάββατο 10 Ιουνίου 2017, σύσσωμη η Εκκλησιαστική Επιτροπή, μαζί με αρκετούς ενορίτες, μετέβησαν στο νησάκι όπου και το ομώνυμο εξωκκλήσι του Άγιου Κωνσταντίνου στην είσοδο του λιμένα της Ιτέας, πραγματοποιώντας μια υπέροχη και μάλλον εξαιρετικά σπάνια εκδρομή.

  Η όλη διαδικασία είχε δρομολογηθεί από ημερών και είχε αναγγελθεί από τον ιερέα του Ναού, σύμφωνα με την οποία, όλοι όσοι είχαν λάβει μέρος στην προετοιμασία, στην καθαριότητα και στο τελετουργικό της τελέσεως της λειτουργίας στο εξωκκλήσι του Αγίου Κωνσταντίνου κατά την ημέρα της ονομαστικής εορτής του, ήσαν καλεσμένοι σε αυτήν την μετ’ “αρτοκλασίας” εκδρομή.

Και εξηγούμε :
Με έξοδα του ιερέα, έγιναν οι σχετικές προμήθειες (σε κρέας) και η ομάδα των 20 (είκοσι) ατόμων, επεβιβάσθη εχθές ενωρίς το πρωΐ στην “Ειρήνη”, την μεγάλη βάρκα (λάντζα) του καπτα-Μήτσου, αυτής της “Βιβλικής” θα λέγαμε μορφής του λιμένα μας και μετέβη στο νησάκι.
Βεβαίως να σημειώσουμε, ότι και οι κυρίες αυτής της συντροφιάς, έφεραν μαζί τους (σε “τάπερ”), τις δικές τους συνεισφορές για αυτήν την “αρτοκλασία”, δείχνοντας έτσι την ομαδικότητα αυτού του εγχειρήματος.

   Επραγματοποιήθη λειτουργία στην μικρή και όμορφη εκκλησία και αμέσως μετά, άρχισαν οι προετοιμασίες για το ομαδικό γεύμα. Και καθ’ ον χρόνον ετοιμαζόταν η φωτιά για το ψήσιμο, έγιναν διάφορες μικροεπισκευές εντός και εκτός της εκκλησίας, καθώς και οι απαραίτητες εργασίες-προετοιμασίες στον περίβολό της, εκεί όπου και θα τοποθετηθούν τα νέα φωτιστικά σώματα, για την νυκτερινή φωταγώγησή της . Ως γνωστόν, σύμφωνα με το ψηφισθέν από το Δημοτικό Συμβούλιο Τεχνικό Πρόγραμμα της Ιτέας, προβλέπεται η τοποθέτηση φωτιστικών στο νησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου και στον λόφο των Αγίων Αναργύρων. Ειδικά δε για το νησάκι, η εργασία τοποθετήσεως των φωτιστικών, είναι εθελοντική προσφορά από τον πρόεδρο του Συλλόγου αυτοδυτών “Κρισσαίος”, Ιωάννη Πολυζώη, ο οποίος και εχθές, επεμελήθη επάνω στο νησί των προεργασιών της εγκαταστάσεως.

Ωραία ημέρα, όμορφη και συντροφική ατμόσφαιρα. 
Θαυμάσια εκδρομή και επαινετή η πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου