Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

"Η ΚΙΡΡΑ" : ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ

  Περιήγηση στην καταπράσινη ορεινή Φωκίδα  
   με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ "Η ΚΙΡΡΑ"

      


(Μαυρολιθάρι : φωτογραφία Βαγγέλη Πετσωτά)

Σάββατο  17/6/2017 στις 8:00 πμ
        Αναχώρηση από πλατεία Κίρρας
 Θα επισκεφτούμε :
  • Βρύζες -Καταφύγιο Οίτης :  στο δασωμένο διάσελο ανάμεσα στην Γκιώνα και την Οίτη  για ένα ζεστό ή και κρύο ρόφημα, φρέσκα σπιτικά γλυκά … ενώ μικρά και ...μεγάλα παιδιά μπορούν να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο  Πάρκο Περιπέτειας.
  • Πυρά Ηρακλέους:  το ορεινό χωριό που, σύμφωνα με τη μυθολογία, άναψε μεγάλη φωτιά ο Ηρακλής για να γλιτώσει από τον δηλητηριασμένο  χιτώνα. Στην περιοχή σώζονται ερείπια ορθογώνιας στοάς, κίονες δωρικού ναού του 3ου αιώνα π.Χ …
  • Καστριώτισσα :( στα 1.160 μ. υψόμετρο)  προσκύνημα  στ ην αρχαιότερη εκκλησία της περιοχής αφιερωμένη στην "Κοίμηση της Θεοτόκου", χτισμένη προ δύο αιώνων περίπου με περίφημες αγιογραφίες που αποτελεί κόσμημα και τόπο προσκυνήματος πολλών πιστών.
  • Μαυρολιθάρι : ( στα 1.140 μ. υψόμετρο) χωριό με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος. Εδώ  γεννήθηκε το 1925 ο ηθοποιός  Γιώργος Φούντας .
  • Άνω Μουσουνίτσα ή   Αθ. Διάκος : Στους πρόποδες της υψηλότερης κορυφής  των Βαρδουσίων βρίσκεται σκαρφαλωμένο το γραφικό ορεινό χωριό μέσα σε πυκνό δάσος από έλατα, πλατάνια, καστανιές και βελανιδιές. Στην πλατεία του χωριού κάτω από τα πλατάνια για το μεσημεριανό μας φαγητό!
  • Στρώμη: περπατάμε   δίπλα   στο ποτάμι,   σ τον όμορφο καταρράκτη της Κρέμασης,  στους παλιούς νερόμυλους του χωριού.
  • Παύλιανη: για το απογευματινό καφεδάκι και…   επιστροφή στην Κίρρα αργά το απόγευμα.
    Τιμή  συμμετοχής 10,00 ευρώ
    Πληροφορίες –κρατήσεις :   6945260383  Γεωργία
                                                  6977148401  Νίκη1 σχόλιο: