Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ (χωρίς τους Δελφούς...)


Ανάταση


   Το επόμενο Σάββατο/Κύριακο 10 &11 Ιουνίου 2017, θα λάβει χώρα στην περιοχή μας, ένα υψηλού επιπέδου πολιτιστικό γεγονός, του οποίου η πολυετής επανάληψη, το έχει καταξιώσει στην συνείδηση των ανθρώπων των γραμμάτων, του πνεύματος  και του πολιτισμού. Και αναφερόμαστε βεβαίως στους 32ους Πανελληνίους Ποιητικούς Αγώνες Δελφών, τους οποίους διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών.

   Πρόκειται για ένα εξαιρετικό γεγονός, την υιοθέτηση του οποίου επιθυμούν πόλεις και πόλεις ανά την επικράτεια, επιθυμώντας να αναλάβουν και την διοργάνωσή του, αλλά κατά τα φαινόμενα η ύπαρξή του έχει δεθεί μοναδικά και ανεξίτηλα, με τον ιερό χώρο των Δελφών.

Η όλη διαδικασία έχει αρχίσει από μηνών, με την υποβολή συμμετοχών από όλη την Ελλάδα, την σύσταση της Κριτικής Επιτροπής και την κατάληξη σε έναν μικρό κατάλογο ποιημάτων, των οποίων η τελική κρίση και βράβευση θα πραγματοποιηθεί στους Δελφούς, μετά από την ανάγνωσή τους εμπρός σε κοινό.

  Από όλην αυτή την πνευματική πανήγυρη, απουσιάζει κατά τα φαινόμενα ο Δήμος Δελφών, ο οποίος και μέχρι στιγμής, δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να εκδώσει ούτε ένα Δελτίο Τύπου, έστω χαιρετίζοντας το γεγονός το οποίο θα λάβει χώρα εντός της επικράτειάς του, πόσο μάλλον το να συμμετάσχει και ως χορηγός.

Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε την στάση, ούτε του Δημάρχου, ούτε του Αντιδημάρχου.

Θα την σχολιάσουμε όμως, εάν ξανα-συμβεί το περυσινό γεγονός, όταν ασημαντότητες καλλιτεχνικές και (δήθεν) πνευματικοί γυρολόγοι, απεπειράθησαν να απαγγείλουν ποίηση μετά μουσικής, κάτω από το παράθυρο του γίγαντα Σικελιανού, με την έγκριση και την υποστήριξη του Δημάρχου μας...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου