Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ''ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΝ'' ΤΑΙΡΙΑ...


Του Κλείδωνα

τα ''ειδώματα''

    Το να ''κουβαλάς'' στην μνήμη σου και να τα ''περνάς'' στην ζωή σου, ήθη, έθιμα, παραδόσεις και δοξασίες της φυλής σου, από όσο μακρυά και να έρχονται και όσο και πιο παλαιά και να είναι, αυτό είναι τιμή για εσένα και τους προγόνους σου κι ακόμη περισσότερο, κιβωτός για τους νέους και περιουσία για τους αγέννητους.
   Αυτό ακριβώς κάνουν και οι απανταχού ανά την υφήλιο έλληνες, οι έλκοντες την καταγωγή τους από την Μικρά Ασία. Και από αυτό το ''δρομολόγιο'' δεν θα ήταν δυνατόν να απουσιάσει ο Σύλλογος Μικρασιατών Ιτέας. Έτσι λοιπόν, τηρώντας το έθιμο του Κλείδωνα, ο Σύλλογος καλεί τα μέλη και τους φίλους του, να παραβρεθούν το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 στις 20:30' το βραδάκι στην παραλία της Ιτέας, για να ενθυμηθούν το έθιμο, να δροσιστούν με μπυρίτσα ή τσιπουράκι και να διασκεδάσουν.

 ''Ανοίγουμε τον Κλήδονα με τ' Αϊ-Γιαννιού την χάρη κι όποιος έχει ριζικό, σήμερα να το πάρει''

  Το ''Χοροστάσι'' θα είναι εκεί και θα φέρει τις πάντα όμορφες ''γυροβολιές'' του.  Κι αν ο Άϊ-Γιάννης ο Ριγανάς είναι ''on line'' με την εκδήλωση εκείνη την ώρα, υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν και ''ειδώματα''. Δηλαδή, οπτικές επαφές αστεφάνωτων ατόμων, των οποίων οι παρακλήσεις προς τον ...μεσολαβητή άγιο, είναι να τους αποκαλύψει το ταίρι των!...
Ατελείωτη Ελλάδα... Αθάνατη Μικρά Ασία...

***********************************************

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ  
ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
Σας προσκαλεί
Στην αναβίωση του εθίμου
Του Αη Γιάννη του « Κλείδονα»
Το ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 . ΩΡΑ 8,30μμ
ΣΤΟ ΚΑΦΕ «ΙΡΙΣ» του Γιάννη Σπανού
Συμμετέχει το «ΧΟΡΟΣΤΑΣΙ»
Με 5.00 ευρώ θα φάμε..θα πιούμε..θα τραγουδήσουμε

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου