Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

ΙΤΕΑ : ΟΤΑΝ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ...ΑΝΑΤΡΟΠΗ !


Για έναν κάδο απορριμμάτων...

  Σάββατο απομεσήμερο 22 Αυγούστου 2015 (4 ημέρες πριν), γύρω στις 15:30', ενεφανίσθη στην διασταύρωση Καραΐσκάκη & Μεταμορφώσεων στην Ιτέα, όπου και οι 3 (τρεις) χωροθετημένες θέσεις για κάδους απορριμμάτων, το ειδικό  όχημα, για την αποκομιδή των ανακυκλούμενων απορριμάτων, από τους μπλε κάδους.  Σε εκείνο το σημείο υπάρχουν 2 θέσεις για μπλε κάδους και μια για έναν πράσινο.

  Ο οδηγός του οχήματος, εστάθμευσε όπως συνηθίζεται πλησίον των κάδων και οι δυο συνοδοί του, άρχισαν να τοποθετούν έναν-έναν τους κάδους στις ειδικές υποδοχές-αναβατόρια του αυτοκινήτου, προκειμένου να εκκενωθούν στο εσωτερικό του.

  Ο ένας όμως από τους δυο μπλε κάδους, δεν είχε ασφαλισθεί καλά στις υποδοχές και με την άνοδό του για να εκκενωθεί, απαγκιστρώθη  και κατέπεσε στον δρόμο.  Η ζημία την οποία υπέστη, είναι εμφανής από την πρώτη φωτογραφία.  Άνοιξε και το περιεχόμενό του, διεσκορπίσθη στον δρόμο.
Αυτό ήταν ένα μικρό ατύχημα και δεν υπάρχει λόγος σχολιασμού του.

  Όμως είναι άξια σχολιασμού η συμπεριφορά των 2 συνοδών του απορριμματοφόρου, οι οποίοι αφού  ''πέταξαν'' κακήν-κακώς στην θέση του τον κάδο, έδωσαν σήμα στον οδηγό να απομακρυνθεί.  Δεν ασχολήθηκαν καθόλου με τα σπαρμένα στον δρόμο απορρίμματα και εθεώρησαν ότι η στάση του κάδου, είναι η πρέπουσα για να επανα-υποδεχθεί απορρίμματα.
  
Και ενώ αρκετοί γείτονες εκείνης της τοποθεσίας αντελήφθησαν το περιστατικό, κανείς δεν ασχολήθηκε με αυτό, διότι άπαντες εθεώρησαν ως αυτονόητη, την αντικατάσταση του κατεστραμμένου κάδου από τον Δήμο, την επομένη ημέρα.  Έτσι και αλλιώς, ένα μικρό και άνευ ουσίας ατύχημα ήταν και τίποτε άλλο.

   Δυστυχώς όμως και παρ' ότι έως και αυτήν την ώρα (βράδυ αργά Τρίτης 25-8-2015 προς Τετάρτη 26-8-2015)  έχουν περάσει από το συγκεκριμένο σημείο 3 (τρεις) φορές τα απορριμματοφόρα του Δήμου, ο κατεστραμμένος κάδος είναι στην ίδια θέση, μαζί με το πρώην περιεχόμενό του, κοσμώντας αυτό το κεντρικό σημείο της αγοράς της πόλεως. (οι φωτογραφίες είναι σημερινές) 

Το οποίον σημαίνει δυο πράγματα :
1.  Οι εργαζόμενοι στα απορριμματοφόρα, παρ' ότι  αντικρίζουν καθημερινά τον κάδο της φωτογραφίας, δεν έχουν ενημερώσει σχετικά την υπηρεσία τους ή
2.  Η Υπηρεσία καθαριότητος του Δήμου έχει ενημερωθεί, αλλά δεν έχει άλλον διαθέσιμον μπλε κάδο για αντικατάσταση του κατεστραμμένου.
Άρα ;

Άρα, αξίζει να ασχολούμεθα συνεχώς, με αυτήν την παραδομένη και εγκαταλελειμμένη ''τουριστική'' πόλη, όταν για τα ''μικρά'' και τα ''μεγάλα'' της οι ''ηγήτορές'' της και οι Υπηρεσίες της, έχουν άγνοια;...


3 σχόλια:

  1. ΑΝ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ ?ΘA AΦHNAN TA ΣKOYΠIΔIA KAI TON XAΛAΣMENO KAΔO?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται πως ναι!
      Το έχουν ήδη κάνει και μάλιστα 2 φορές μέσα στο καλοκαίρι!

      Διαγραφή
  2. Ο ΚΑΔΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή