Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΣΑΛΩΝΑΣ


Ευτυχώς...
(έρχονται οι Γερμανοί)

   Το Ίδρυμα ''Robert Bosch Stifung'', ιδρύθηκε από Γερμανούς και η έδρα του είναι στο Βερολίνο.  Ασχολείται με πλήθος αντικειμένων όπως φαίνεται στην παρατιθέμενη από το Google ιστοσελίδα του Ιδρύματος και η Φιλοσοφία του είναι ''Βοήθεια στην έξω Ευρώπη''.  Δηλαδή, εμείς εδώ. είμεθα η ''εξω'' Ευρώπη και η Γερμανική μεθοδολογία-τεχνολογία-ιδεολογία, είναι διαθέσιμη μέσω του Ιδρύματος, το οποίον Ίδρυμα, προτίθεται (ανεξόδως),
να μας ''εκ-πολιτίσει'', βοηθήσει, χειραγωγήσει, εν πάσει περιπτώσει, ερμηνεύστε το όπως εσείς θέλετε.


   Ο Δήμαρχος Αμφίσσης (...συγνώμην, Δελφών), θέλοντας να αναβαθμίσει πολιτιστικά την πόλη του, εντόπισε (;...) το καλό Γερμανικό Ίδρυμα ''Robert Bosch Stiftung'' και το δίκτυο ''MitOst'', το οποίο παρεμπιπτόντως έχει έδρα το Βερολίνο επίσης και έχει συσταθεί από κάποιους καθηγητές του Ιδρύματος Robert Bosch Stiftung, ως μια ''πλατφόρμα'' διοχετεύσεως προς την ''έξω Ευρώπη'' των δράσεων του Ιδρύματος, ο Δήμαρχος λοιπόν, προκειμένου να ''ανακαλύψει'' πολιτιστικές διαδρομές από σημείο της πόλεώς του (Αμφίσσης) προς το κάστρο των Σαλώνων, εθεώρησε ''must'', το να δεχθεί την βοήθεια του Γερμανικού Ιδρύματος.  Για αυτό και στο υπ' αρ. 13 θέμα προς συζήτηση του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου (19-8-2015), την εισήγηση έχει αναλάβει ο ίδιος (την παραθέτουμε), πιστεύοντας ότι πρέπει να πειστούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την σοβαρότητα του θέματος και να εγκρίνουν την πολιτιστική ''βοήθεια'' από τους Γερμανούς, προκειμένου οι κάτοικοι της Αμφίσσης, να ''ανακαλύψουν'' την πόλη τους.

  Εμείς, απλά να ευχηθούμε ''καλά ταξείδια'' στους Σαλωνίτες...
Εάν δε σε αυτό το ...δύσκολο ταξείδι χρειασθεί και βατσιμάνης (watchman), υπάρχει και η  πολύ καλή όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, Επιτροπή Τουρισμού και Προβολής του Δήμου Δελφών.  Ολοκλήρου του Δήμου...

************************************


13.

Συμμετοχή του Δήμου Δελφών στον διεθνές πολιτιστικό πρόγραμμα Actors of Urban Change του κοινωφελούς ιδρύματος Robert Bosch Stiftung και του δικτύου MitOst για την δημιουργία Πολιτιστικών Διαδρομών.

(Εισηγητής: κ. Δήμαρχος).


ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Ο Δήμος Δελφών στο πλαίσιο ενίσχυσης του πολιτιστικού και δημιουργικού τομέα της πόλης μας προωθεί καινοτόμες μορφές συνεργασίας και ανάπτυξης δράσεων σε σχετικούς τομείς. Στην διαγνωσμένη ανάγκη ( όπως είχε διατυπωθεί και στο Συνέδριο για το Κάστρο των Σαλώνων, 2013) για την ανάδειξη του Κάστρου της Άμφισσας και ενσωμάτωσής του με το αστικό γίγνεσθαι, προτείνουμε την δημιουργία πολιτιστικών διαδρομών με αφετηρία κεντρικό σημείο της πόλης και τελικό προορισμό το Κάστρο.


Οι Πολιτιστικές Διαδρομές θα αποτελούν προτάσεις περιπάτου με ανάλογη σήμανση και πληροφόρηση για ορισμένα σημεία ενδιαφέροντος για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου θα υιοθετήσουμε το μοντέλο εργασίας που προτείνεται στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού Actors of Urban Change του κοινωφελούς ιδρύματος Robert Bosch Stiftung και του διεθνούς δικτύου ανάπτυξης κοινωνικής δράσης MitOst, ώστε να εξελίξουμε την πρακτική μας ικανότητα μέσα από σύγχρονα μοντέλα πολιτιστικής διαχείρισης και να επιδιώξουμε την χρηματοδότηση της δράσης που προσφέρεται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.


Το Ίδρυμα Robert Bosch Stiftung ιδρύθηκε το 1964 από την ιδιοκτήτρια οικογένεια της ομώνυμης εταιρίας με σκοπό την παροχή φιλανθρωπικού και πολιτιστικού έργου σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές δίκτυο MitOst προωθεί την πολιτιστική ανταλλαγή και την ενεργή συμμετοχή στα κοινά στην Ευρώπη και γειτονικές περιοχές, μέσω προγραμμάτων με διεθνή χαρακτήρα. Οι δύο φορείς μεταξύ άλλων δράσεων αναπτύσσουν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά στην επιλογή και χρηματοδότηση δράσεων αστικής ανάπτυξης σε όλη την Ευρώπη.

Το πρόγραμμα έχει την λογική διαγωνισμού με συμμετοχή μέσω φακέλου υποψηφιότητας (καταληκτική ημερομηνία 13/09/2015), αξιολόγηση και τελική επιλογή 10 δράσεων. Καθεμία από τις επιλεγμένες δράσεις θα χρηματοδοτηθεί με 5.000€ για την υλοποίηση του προγράμματος και 5.000€ σε τεχνική βοήθεια (παροχή συμβουλευτικής και καθοδήγησης από ειδικούς) και διαρκεί 18 μήνες. Βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή είναι η δημιουργία ενός τριμερούς σχήματος συνεργασίας από τον Δημόσιο Τομέα, τον Ιδιωτικό Τομέα και τον χώρο του Πολιτισμού - , ώστε το αποτέλεσμα που θα προκύψει να αξιοποιήσει και να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη από και προς κάθε ξεχωριστό κλάδο.


Προτείνουμε την συμμετοχή μας στο Πρόγραμμα Actors of Urban Change για την δημιουργία και σήμανση Πολιτιστικών Διαδρομών μέσα στην πόλη της Άμφισσας σε συνεργασία με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας από τον χώρο του Πολιτισμού και τον κ. Δημήτριο Κουτσούμπα, Μηχανικό Σχεδίασης Προϊόντων & Συστημάτων από τον ιδιωτικό τομέα.
 

Με το συγκεκριμένο μοντέλο ανάπτυξης συνδυάζεται ιδανικά η ανάγκη ανάδειξης αξιοθέατων σημείων της πόλης μας, η πολύ αξιόλογη δουλειά που είχε ξεκινήσει ο νυν Δ/ντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας κ. Νίκος Παπούλιας και ο κ. Γιάννης Μαρκοδήμος με τους μαθητές τους για την καταγραφή της ιστορίας των Μνημείων της πόλης μας και το δημιουργικό και επιστημονικό δυναμικό στοιχείο της πόλης μας. Ο κ. Δημήτριος Κουτσούμπας έχει υπάρξει υποστηρικτής δράσεων της πόλης μας και μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα συνεισφέρει με τις επιστημονικές του γνώσεις, προσδοκώντας ως μόνο αντάλλαγμα την επαγγελματική εξέλιξή του μέσα από την διατομεακή συνεργασία και κυρίως την επαφή με την διεθνή πρακτική.

Πρέπει να αναφέρουμε πως από την συγκεκριμένη υποψηφιότητα δεν προκύπτει καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση για τον Δήμο Δελφών και πως η ανταπόκριση του Τοπικού Συμβουλίου Άμφισσας στο συγκεκριμένο θέμα υπήρξε ομόφωνα θετική με την Απόφαση 42/ 2015.


5 σχόλια:

  1. ΜΑ, ΚΥΡΙΕ ΕΠΙΚΟΥΡΕ!!!
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ, ΟΙ ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΙ ,ΟΙ ΤΕΜΠΕΛΙΔΕΣ.....
    ΕΝΩ ΟΙ "ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ" ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΕΧΥΛΙΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ: Β¨ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-Γ΄ΡΑΙΧ-ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.....
    ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΣΥΧΝΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΣΗ ΟΔΟ "ΣΑΛΩΝΩΝ" ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ "ΚΑΤΑΛΑΝΩΝ") ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ ΜΕ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΟΔΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟ "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΣΧΟΣ.
    ΤΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΑΓΧΟΛΗΣΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ. ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΛΛΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως η ειδική των ειδικών συμβουλατορων, ως μεγαλοφιλοδοξη και πολυχρονεμενη φροντίζει για την ανάπτυξη της ελληνογερμανικης φιλίας του Δήμου μας, τιμής ένεκεν του βαρύγδουπου βιογραφικου της.Μηπως εκείνη αποφάσισε και διέταξε για αυτό και για άλλα πολλά.... μήπως. ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειδικές συμβουλές από την ειδική σύμβουλο και το υπόλοιπο σόι. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε που μπλέξαμε με αυτούς του άσχετους όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή