Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Κιν/κή Λέσχη Ιτέας : ΔΙΑΤΡΙΒΩΝΤΑΣ...


Εμμονές περί φόνου...

    Η Κιν/κή Λέσχη Ιτέας, παραχωρώντας την αίθουσα εκδηλώσεων (όπου γίνονται και οι προβολές της) του ''Κυριακοπούλειου'' στα παιδιά της Β' Λυκείου Ιτέας, μεταφέρει και κατά μια ημέρα την προγραμματισμένη προβολή της.  Έτσι, η ταινία με τίτλο ''Διατριβή για έναν φόνο'', θα προβληθεί το Σάββατο 22-3-2014 στις 8:30' μ.μ.
Περιβάλλον Αργεντινής, ατμόσφαιρα film noir, εξαιρετική ερμηνεία ηθοποιών μέσα σε ένα ''μισοσκότεινο'' τοπίο εννοιών, υποψιών και εικασιών, δημιουργούν την αίσθηση της συμμετοχής του θεατή σε μια αστυνομική ταινία, από εκείνες τις αγέραστες του παλαιού Γαλλικού και Αμερικανικού Κινηματογράφου.
Μια απολαυστική ταινία για τους φίλους του αστυνομικού θρίλερ.

*********************************************** 

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτή τη βδομάδα η προβολή θα γίνει
το Σάββατο 22/3/2014 στις 8.30μμ

«Διατριβή για ένα φόνο» (2013)
του Χερνάν Γκολντφριντ

ΥΠΟΘΕΣΗ
Ο Ρομπέρτο Μπερμούντεζ, επίσης διάσημος δικηγόρος, στην ηλικία των 55, διδάσκει στο Παν/μιο του Μπουένος Άϊρες. Επίσης κάθε χρόνο, ετοιμάζεται να παραδώσει ένα από τα περίφημα σεμινάριά του στην εγκληματολογία. Μεταξύ των 15 φοιτητών που επιλέγονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριό του, βρίσκεται ο Γκονζάλο, γιος παλιού φίλου του Ρομπέρτο. Από τη πρώτη στιγμή δημιουργείται ένας ανταγωνισμός ανάμεσα στον καθηγητή και τον μαθητή.
Ένα απόγευμα μια νεαρή κοπέλα βρίσκεται δολοφονημένη έξω από τη Νομική σχολή. Ένα ανεπαίσθητο στοιχείο, ασήμαντο για την αστυνομία αλλά θεμελιώδους σημασίας για τον καθηγητή, τον πείθει ότι δράστης του εγκλήματος είναι ο φοιτητής. Αποφασισμένος να αποδείξει την εκδοχή του για το έγκλημα, αναλαμβάνει να διεξάγει μόνος του μια έρευνα, η οποία του γίνεται εμμονή.

Έξυπνη αφήγηση για την ανατομία μιας ανθρωποκτονίας –χωρίς βία και αίμα- μέσα από ένα διανοητικό και ψυχολογικό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικούς παίκτες, σε δύο ευφυείς άντρες που έλκονται από θαυμασμό και μίσος.
Ο Χερνάν Γκόλντφριλντ, σε μια από επίσης πρώτες σκηνοθετικές του προσπάθειες, κατορθώνει με την συνδρομή επίσης ενδιαφέροντος μυθιστορήματος του Ντιέγκο Παζκόφσκι να προσφέρει ένα πραγματικά πολύ ενδιαφέρον θρίλερ με σκηνικό το ατμοσφαιρικό προαύλιο επίσης Νομικής Σχολής και το πάντα υπέροχο Μπουένος Άιρες,.
Το φιλμ κατορθώνει να δημιουργήσει μια εξαιρετική υποβλητική ατμόσφαιρα film noir μέσα στην οποία αναπτύσσει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία μυστηρίου όπου η διάσταση του θρίλερ λειτούργει παράλληλα τόσο στο αστυνομικό όσο και σε δικαστικά – νομικό επίπεδο.
Τεχνικά η ταινία είναι άψογη. Το υποχθόνιο μουσικό χαλί, τα επιδέξια κοντινά πλάνα, η σκοτεινή φωτογραφία σε συνδυασμό με επίσης εξαιρετικές ερμηνείες των δυο πρωταγωνιστών, του Ρικάρντο Νταρίν («Το μυστικό στα μάτια της», «Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό») και του επίσης χαρισματικού Αλμπέρτο Αμάν, προσφέρουν μια πραγματικά απολαυστική βραδιά θρίλερ και μυστηρίου.

Σάββατο 22/3/2014 στις 8.30μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου