Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

''ΤΟΥΜΠΑΝΑΡΙΑ'' : ΑΡΝΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !...

            (παραμάγαζο : Θεσσαλίας & Στερεάς γωνία)
''Μοδίστρες και Κομμώτριες
θα 'ρθούν να σε στολίσουν''
(δημοτικό άσμα)

    Αυτή η ''Ευνομούμενη'' Πολιτεία, μας αξίζει;  Αυτή η χλεύη προς τους Θεσμούς και τους Νόμους είναι η εφαρμοζόμενη σήμερα εντολή ''τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι'', από την εντεταλμένη Διοίκηση του Κράτους;  Από την ''δοτή'' Διοίκηση ενός κομματοαναθρεμένου ατόμου,
του οποίου οι Διοικητικές περγαμηνές περιορίζονται μεν σε πτυχίο Τ.Ε.Ι., αλλά με πολλά διαπιστευτήρια δε, σε ''αγώνες'' εσωκομματικών αναρριχήσεων επιφανών θέσεων Διοίκησης;
   Άγνοια Νόμου, από αυτήν η οποία έχει αναλάβει την εφαρμογή αυτού του Νόμου!  Και δεν είναι η πρώτη φορά.  Κελεύσματα γαρ από έχοντες ''σαφέστερη'' άποψη για το τι είναι εθνικόν συμφέρον...
Με ελεγχόμενη εδαφική επικράτεια μεγαλύτερη αυτής του Βελγίου και με αμάθεια υπερδιπλάσια από αυτήν μιας κοινής αγελάδας, αυτή η ''Διοικούσα'' την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδος  Γεν.Γραμματέας, αποτελεί σήμερα το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα της διαφάνειας, της θέλησης για ανάπτυξη και του ''success story'' της Κυβέρνησης των τοποτηρητών.
Κατά τα άλλα, το ζητούμενο για την περιοχή μας είναι, το τι θα ''βγάλει'' ένα βλαχο-μπαρόκ Γκάλλοπ για τα δαχτυλίδια, τις βέρες και τα σκουλαρίκια των αντιμαχομένων Δελφίνων, εν όψει των επερχόμενων εκλογών.
Διαβάστε το απερίγραπτο ''φρέσκο'' επεισόδιο της ατιμώρητης (ακόμη)  ελεεινής σαπουνόπερας, με τίτλο ''Τουμπανάρια''.  Εμείς θα θαυμάσουμε για μια ακόμη φορά την επιμονή του κου Στέλιου Σχοινά,  στο να πιστεύει στην κάθαρση του ζητήματος, με την εφαρμογή των Νόμων.  Απολαύστε το και στεναχωρηθείτε λίγο για τον ξεπεσμό την Ελληνικής Πολιτείας.  Θεσμών και ήθους, δυστυχώς.

*********************************************************

Στέλιος Σχοινάς
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός
Καραϊσκάκη 103 Ιτέα Φωκίδος
Email: sschi@tee.gr


ΠΡΟΣ
 1. Τον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας
 2. Την κυρία Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας
 3. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας
Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας
 1. Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΘΕΜΑ: 1. Πρωτόγνωρες διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της Αργίας στον
Δήμαρχο Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη, κατ’ εφαρμογή του υπ΄αρίθμ. 6/2014 Βουλεύματος
του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας.
2. Μη εφαρμογή νόμιμων διαδικασιών

Το αμετάκλητο Βούλευμα 6/2014 του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, κοινοποιήθηκε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, για να λάβει γνώση και εφαρμόσει τα υπό του νόμου προβλεπόμενα.
Με το βούλευμα αυτό παραπέμπεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ο νυν Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης.
Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το άρθρο 236 του Ν. 3852/2010 το αιρετό όργανο απομακρύνεται προσωρινά της ενεργού άσκησης των καθηκόντων του (εφαρμόζεται το διοικητικό μέτρο της Αργίας) έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής (ΣτΕ 766/2006 και Γνωμοδότηση ΝΣΚ 456/2007).
Η διοικητική ποινή της αργίας εκδίδεται χωρίς να υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω εξέτασης της υπόθεσης από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (ΣτΕ 2783/2006, 1120/2005, 4335/1996 κ.α.).
Όπως μας πληροφόρησαν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην Λάρισα και Άμφισσα , η υπόθεση στάλθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας για να αποφασίσει αυτή σχετικά με την διοικητική πράξη της αργίας του Δημάρχου Δελφών κ. Νικολάου Φουσέκη.
Η Υπηρεσία αυτή μας δήλωσε άγνοια χειρισμού και ότι θα ζητήσει οδηγίες από το Πρωτοδικείο Άμφισσας!
Είναι αδύνατον να πιστέψει κανείς ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ασκεί τα καθήκοντά της ισχυριζόμενη άγνοια ακόμη και των στοιχειωδών αρχών λειτουργίας της.
Το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται για πρώτη φορά και συνεπώς οι ισχυρισμοί αυτοί το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να δίνουν κάκιστο παράδειγμα στον τρόπο λειτουργίας της διοίκησης γενικότερα.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας έχει μέγεθος μεγαλύτερο από κάποια Ευρωπαϊκά Κράτη.
Όταν οι επικεφαλείς της διοίκησης βρίσκουν τόσο χαμηλού επιπέδου δικαιολογίες, (να ρωτήσουμε το Πρωτοδικείο πώς πρέπει να χειριστούμε την υπόθεση) είναι αυτονόητο το κάκιστο παράδειγμα που μεταδίδουν στους απλούς υπαλλήλους των υπηρεσιών τους.
Στην από 13/3/2014 επιστολή μου, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, που συνόδευε την κοινοποίηση του 6/2014 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας, αναφέρω ότι η μακροχρόνια ανακριτική διαδικασία που οδήγησε στην έκδοση του ανωτέρω Βουλεύματος, έγινε αφορμή για διάπραξη περαιτέρω παράνομων πράξεων που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο πολλά εκατομμύρια ευρώ, ζητώντας τον διοικητικό έλεγχο της υπόθεσης και την ενδεχόμενη ενημέρωση των Δικαστικών Αρχών από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι από απλούς πολίτες, υπό το αδιάφορο βλέμμα όλων των υψηλά ισταμένων διοικητικών προσώπων σε επίπεδο Νομού και Περιφέρειας.

Τόσο χαμηλού επιπέδου δικαιολογίες μόνο το δημόσιο συμφέρον δεν υπηρετούν και παραβιάζουν, βάναυσα, το πνεύμα του νομοθέτη.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ενημερώσει, σχετικά, με το υπ΄ αρίθμ. ΑΔΑ:Β498Ν-ΡΧΜ έγγραφό του, με αφορμή τις τροποποιήσεις στον « Καλλικράτη 2» (Ν. 4071/2012) «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση-Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ».

Η αναφορά μου αυτή απευθύνεται στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας για την εφαρμογή των προβλεπόμενων από τον νόμο διαδικασιών.

Τέλος παρακαλώ την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας να μου χορηγήσει επικυρωμένα αντίγραφα:
 1. Του εγγράφου με το οποίο η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας της διαβίβασε την υπόθεση για λήψη απόφασης που θα θέτει σε αργία τον Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη, όπως προφορικά μας διαβεβαιώσατε.
 2. Το έγγραφο που απευθύνατε στο Πρωτοδικείο Άμφισσας για λήψη οδηγιών σχετικά με τον χειρισμό του θέματος, όπως, επίσης, προφορικά μας διαβεβαιώσατε!

Ιτέα 21 Μαρτίου 2014
Ο Αναφέρων και έχων έννομο συμφέρον


Στέλιος Σχοινάς


2 σχόλια:

 1. Το επομενο βημα ειναι η κομματικη καλλυψη και αθωοση των κατηγορουμενων σε βαθμο κακουργηματος !!!! Αν γινει κι αυτο , τοτε κτιστε οπου θελετε καταπατηστε οτι θελετε , θα εχετε ολοι προδεδικασμενο αποτελεσμα !!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Έχω κατ΄ επανάληψη κάνει γνωστό ότι το ποινικό μέρος της υπόθεσης μου είναι τελείως αδιάφορο.
  Το διοικητικό μέρος τελείωσε. Τα αδικήματα αποδείχθηκε ότι έγιναν και δεν εκκρεμεί, πλέον, καμία διοικητική προσφυγή.
  Η αλήθεια των όσων έχω αναφέρει αποδείχθηκε στο σύνολό της και τελεσίδικα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.
  Πλήρης αποδοχή από:
  Υπουργείο Πολιτισμού. Τελεσίδικα αφού απορρίφθηκαν όλες οι προσφυγές των κατηγορουμένων.
  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας
  Ανακριτή Πρωτοδικείου Άμφισσας
  Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας
  Συμβούλιο Εφετών Λαμίας
  Τέθηκαν περιοριστικοί όροι στους κατηγορούμενους με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Άμφισσας
  Παραπομπή σε δίκη των κατηγορουμένων ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας
  Διατήρηση περιοριστικών όρων.
  Σε ποιους;
  Όχι σε κάποιους απλούς πολίτες αλλά στους πρώτους πολίτες των Δελφών, στους Δημάρχους Δελφών.
  ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ. Ντροπή, Ντροπή, Ντροπή σε όλους όσους πιστεύουν ότι οι πράξεις αυτές ξεπλένονται με πολιτικές παρεμβάσεις.
  Στέλιος Σχοινάς

  ΑπάντησηΔιαγραφή