Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Η Ε.Λ.Μ.Ε. Ν.ΦΩΚΙΔΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ (ποιόν;...)


Μια άστοχη στοχοποίηση!
Ή μήπως ιδεολογικός εκφοβισμός;

    Όταν μια ελάχιστη μειοψηφία, στρέφεται δικαστικά, απειλώντας την συντριπτική πλειοψηφία με κυρώσεις, μόνον και μόνον επειδή έχει την δυνατότητα, της με αυτόν τον τρόπο επαφής με την επικαιρότητα, ή στην χειρότερη περίπτωση, την σπορά του εκφοβισμού για λόγους κοινωνικής ...αποδοχής,  ε, τότε το ολίσθημα της κοινωνίας μας είναι οδυνηρό.
 Και γράφουμε οδυνηρό και όχι καταστροφικό, για τον απλούστατο λόγο του ότι έχουμε τον τρόπο και τον χρόνο να ''βάλουμε'' τα πράγματα στην θέση τους :  Απομόνωση!

   Όμως εσείς προσωπικά κύριε Αθανάσιε Παναγιωτόπουλε, υποψήφιε Δήμαρχε για τον Δήμο Δελφών, θα  εύρετε εμπρός σας αυτή την ''προσπάθεια''.   Και εάν υπάρξουν επιπτώσεις σε μικρούς και μεγάλους εξ αιτίας αυτής της καταγγελίας, ενός ''υποστηρικτού'' σας, τότε αλίμονό μας και αλίμονό σας!  Πολιτικά εννοούμε.

*********************************************

H ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
(Ε.Λ.Μ.Ε.) Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ
Λεωφόρος Σαλώνων 48
33 100 Άμφισσα
ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2265 0 29679
elmefokidas@freemail.gr
elmefokidas@yahoo.gr
Άμφισσα, 10/12/2014
Αρ. πρωτ 12
ΠΡΟΣ: ΜΜΕ, Συλλόγους Διδασκόντων, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ψήφισμα-Καταγγελία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας εναντίον της ποινικής δίωξης κατά συναδέλφων .

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φωκίδας καταγγέλει την ποινική διώξη που εναντίον των συναδέλφων εκπαιδευτικών που στην ουσία κατηγορούνται για υποκίνηση καταλήψεων. Η ποινική δίωξη έρχεται σε συνέχεια αναφοράς που έγινε στον εισαγγελέα από γονέα μαθητή του Λυκείου Ιτέας με βάση την οποία εγκαλούνται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι είναι και οι ίδιοι γονείς για την στάση που κράτησαν σε συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του Λυκείου Ιτέας.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι ξεκάθαρη προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών, των μαθητών- δεν ξεχνάμε ότι στη συγκεκριμένη αναφορά αναφέρονται ονόματα και στοχοποιούνται ανήλικοι μαθητές. Στόχος είναι να καταστείλουν με τον φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική. Εντάσσεται και εξυπηρετεί την πολιτική της κυβέρνησης να επιβάλλει το δόγμα ¨νόμος και τάξη¨ , να επιβάλλει δηλαδή κλίμα τρομοκρατίας στο λαό για να σταματήσει να διεκδικεί.
Με την συγκεκριμένη ποινική δίωξη όμως διώκεται η άποψη. Διώκεται η στάση και η γνώμη των συναδέλφων, η οποία εκφράστηκε σε ΓΣ Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή όποιος στηρίξει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας να διεκδικήσει το μέλλον της βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμα να σηκώσει κεφάλι, θα χει μπλεξίματα με τον νόμο!
Οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, οι γονείς, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε συμφέρον να καταδικάσουν τέτοιες διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Να μη φοβηθούν, να μη σταματήσουν να αγωνίζονται για το δίκιο τους. Η επιχείρηση τρομοκράτησης δεν θα περάσει!
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική διώξη εναντίον των συναδέλφων!
Να μην τολμήσουν να εμπλέξουν το όνομα κανενός μαθητή μας!
Να σταματήσει κάθε δίωξη που στρέφεται εναντίον των αγώνων και του κινήματος!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΟΡΟΜΠΙΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

1 σχόλιο:

  1. Διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο. Χορός σκανδάλων γύρω μας, τεράστια δόση κακίας, υποκρισία και στη μέση παιδιά και εκπαιδευτικοί. Στημένη υπόθεση είναι και απορώ που κάποιοι δεν το καταλαβαίνουν. Μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα η αντιπαράθεση ανάμεσα σε πρόσωπα και σκέψεις γίνεται με τη φίμωσή τους. Και αν δεν μπορείς να κάμεις τη ζωή σου όπως τη θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσον μπορείς: μη την εξευτελίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή