Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ.












ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                           ΑΜΦΙΣΣΑ, 12.09.2013
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 75/2013



ΘΕΜΑ: Διέλευση Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Δελφών.

Ο Δήμος Δελφών, με χαρά και τιμή ανακοινώνει τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από το Δήμο Δελφών καθ΄ οδόν προς το ΣΟΤΣΙ της Ρωσίας όπου θα λάβουν χώρα οι χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014.
Σαν Δήμος Δελφών, που πολλές φορές έχουμε φιλοξενήσει τη σημαντική αυτή στιγμή για το Ολυμπιακό Ιδεώδες και έχουμε δώσει «μάχες» για να συμπεριλαμβανόμαστε πάντοτε στις εκάστοτε διαδρομές της Ολυμπιακής Φλόγας, με χαρά αποδεχτήκαμε τη σχετική τιμή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Έτσι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΟΕ, η Ολυμπιακή φλόγα θα διέλθει το Δήμο Δελφών την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013 (σε ώρα δεν είναι ακόμα γνωστή, αλλά θα σας ανακοινώσουμε τις επόμενες ημέρες).

Η φλόγα, στον ερχομό της από τη Φθιώτιδα, θα κάνει τιμητική διέλευση από την πρωτεύουσα του Δήμου, την Άμφισσα όπου και δύο (2) λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τιμητικά τη φλόγα πέριξ της κεντρικής πλατείας Ησαΐα. 
Όπως πάντα η ΕΟΕ ζητά από τους Δήμους διέλευσης της Φλόγας, λαμπαδηδρόμοι να γίνονται πρωτίστως αθλητές και δη με επιτυχίες. Η πόλη της Άμφισσας έχει την τιμή να διαθέτει πρωταθλητές αθλητές και για τον λόγο αυτό επελέγησαν ως λαμπαδηδρόμοι της Άμφισσας οι πρωταθλητές στίβου: Γκελαούζος Ιωαν. Κωνσταντίνος και Τζαβαλής Ιωαν. Ευθύμιος, πρωταθλητές Ελλάδας στους δρόμους αντοχής.
Από την Άμφισσα, η φλόγα θα μετακινηθεί στους Δελφούς όπου και θα γίνει η κεντρική τελετή άφιξης και αφής της Ολυμπιακής Φλόγας. Οι Δελφοί, ιστορική έδρα του Δήμου μας και τόπος ισχυρής συμβολικής και ιστορικής σημασίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα φιλοξενήσει την ειδική τελετή και θα μεταδώσει προς τη Ρωσία τη δύναμη του ιερού μας τόπου. Δύο (2) επίσης λαμπαδηδρόμοι θα μεταφέρουν τη φλόγα και στους Δελφούς. Ο Θεόδωρος Ηλ. Θεοδωράκης, εμπνευστής και δημιουργός του νέου εμβλήματος του Δήμου Δελφών και η Μαχαίρα Ελένη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δελφών.
Σ΄ αυτή την πάντα ιδιαίτερη και τιμητική στιγμή για κάθε τόπο, καλούμε όλους σας να δώσετε με την παρουσία σας και να λαμπρύνετε τόσο τη διέλευση της φλόγας από την πρωτεύουσα Άμφισσα όσο και την όμορφη τελετή στους Δελφούς, έναντι του ξενοδοχείου «ΒΟΥΖΑΣ». Ας μεταδώσουμε με την εικόνα που θα ταξιδέψει τηλεοπτικά σε όλο τον κόσμο, την ενέργεια του τόπου μας και το σεβασμό μας σε έναν θεσμό που καταξιώνει την Ελλάδα και την ιστορία της όσο λίγοι σε παγκόσμιο επίπεδο.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


1 σχόλιο:

  1. Είθιστε λαμπαδηδρόμοι να είναι αθλητες.....από τον στιβο,το ποδοσφαιρο, την κολυμβηση,το πόλο,την καλαθοσφαιρηση,ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑ............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή