Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΙΤΕΑΣ : ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ; (!) ...


Πλατεία Θεάτρου Ιτέας
(Τοποθεσία διεξαγωγής Λαϊκής Αγοράς)

   Υπάρχει ένα μείζον θέμα για την πόλη της Ιτέας. Υπάρχει ένα πρόβλημα του οποίου την διαχείριση, όσον αφορά την υπεράσπιση των συμφερόντων της πόλης, είχαν και έχουν αναλάβει οι κατά καιρούς Δημοτικοί Άρχοντες, εδώ και πολλά χρόνια και κατά τα φαινόμενα, δεν έχει ακόμη αφήσει ''ήσυχη'' την πόλη μας.  Πρόκειται για την Πλατεία Θεάτρου, την τοποθεσία όπου πραγματοποιείται κάθε Παρασκευή πρωΐ, η υπαίθρια Λαϊκή Αγορά της πόλης.
   Μια παλαιά οικογένεια από την Άμφισσα, ονόματι Παπαθανασίου, η οποία κατά καιρούς έχει διεκδικήσει τμήματα γης από την πρώην Κοινότητα και μετέπειτα Δήμο Ιτέας, διεκδικεί και την κυριότητα της Πλατείας Θεάτρου.  Έχει δε προκαλέσει, σειρά Δικαστηρίων προκειμένου να δικαιωθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υπόθεση έχει κριθεί κατά κάποιον τρόπο, υπέρ του Δήμου Ιτέας.  Δημιουργήθηκε (;) όμως ένα πρόβλημα κατά τα φαινόμενα, με το Εθνικό Κτηματολόγιο και την αναγκαστική απαλλοτρίωση και επανήλθαν, ζητώντας ξανά την ''περιουσία'' τους....
   Προκάλεσαν λοιπόν εκ νέου μια σειρά Δικαστηρίων και κατέληξαν στο Εφετείο Λαμίας, το οποίο επρόκειτο να συζητήσει το θέμα στις 9-4-2013.  Εκεί παρενέβη ο δικηγόρος Ιτέας κος Νικ. Εμμανουήλ ως εκπρόσωπος ενός εναγομένου κατοίκου  και το Δικαστήριο ανέβαλε την συζήτηση για τις 17-3-2014, δηλ. για μετά από έναν χρόνο.  Οι Νομικοί Σύμβουλοι όμως της οικογένειας, επανήλθαν και τελικά επέτυχαν να προγραμματισθεί η συζήτηση της υπόθεσής τους από το Εφετείο, στις 17-9-2013. Δηλαδή μεθαύριο.  Κατά τα φαινόμενα, βιάζονται για δικούς τους λόγους.
   Παραθέτουμε τους ενάγοντες (κληρονόμοι οικογένειας Παπαθανασίου) και να σημειώσουμε ότι οι εναγόμενοι είναι 21 (είκοσι ένας) τον αριθμόν, όλοι κάτοικοι γύρωθεν της επίμαχης περιοχής, πλέον του Δήμου Δελφών.  Δηλαδή, όλη η εκεί γειτονιά.... Επίσης να σημειώσουμε ότι λόγω της προγραμματισμένης απεργίας των Δικηγόρων όλης της Ελλάδος για τις 17&18 Σεπτεμβρίου 2013, το Εφετείο δεν θα λειτουργήσει και μάλλον θα δωθεί και νέα αναβολή.



    Τέλος να σημειώσουμε ότι τον Δήμο Δελφών (όπου έχει υπαχθεί και ο τέως Δήμος Ιτέας) εκπροσωπούν οι Νομικοί κ.κ. Ευστάθιος Δελμούζος (Άμφισσα) και Γεώργιος Παπαδημητρίου (Αθήνα).
   Λόγω της σοβαρότητος του θέματος και με δεδομένη την αναβολή της συζήτησής του στο Εφετείο Λαμίας, μεθαύριο Τρίτη 17-9-2013, θα επανέλθουμε προσεχώς, με το σύνολο των ήδη συγκεντρωθέντων από εμάς  στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και ότι νεώτερο υπάρξει για όλη την εξέλιξή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου