Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΥΡΟΛΑΤΡΕΙΑ, ΜΠΥΡΟΣΥΛΛΟΓΕΣ...


Οι ''Μπυράδες''  ...συναντώνται!

    Μια  ''παράξενη'' συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Μαρτίν (Martin) της Σλοβακίας στις αρχές Οκτωβρίου.  Είναι μια από αυτές τις ''παράξενες'' προγραμματισμένες συναντήσεις αγνώστων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει τίποτε κοινό, παρά μόνον μια ιδιομορφία, μια κοινή αξία, μια δοξασία, ή έστω μια κοινή αγάπη για κάτι.  Έτσι λοιπόν και στο Μαρτίν της Σλοβακίας, από 3 έως 6 Οκτωβρίου 2013, θα συγκεντρωθούν για πρώτη φορά οι απανταχού της γης, συλλέκτες αντικειμένων μπύρας. 
   Σύμφωνα με την πρόσκληση, όσοι συλλέκτες από όλον τον κόσμο θέλουν, έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν για να γνωρίσουν συλλέκτες με το ίδιο ενδιαφέρον, από άλλες χώρες και να συζητήσουν για την κοινή αγάπη τους, το κοινό τους ''χόμπυ''.
Ως συλλεκτικά αντικείμενα μπύρας νοούνται, ανοιχτήρια, σουβέρ, μπουκάλια και βεβαίως τα ποτήρια μπύρας, με την προϋπόθεση ότι επάνω σε αυτά είναι τυπωμένες διάφορες επωνυμίες από εταιρείες παραγωγής μπύρας.  Στην Ελλάδα για παράδειγμα, παράγονται περί τις 15 εγχώριες μπύρες και τα ποτήρια μπύρας τα οποία φέρουν την επωνυμία τους (π.χ. ''Βεργίνα'') ή το σήμα τους, είναι συλλεκτικά αντικείμενα για αυτόν ο οποίος ασχολείται με αυτό το ''χόμπυ''.  Αντίστοιχα στην Γερμανία, ο αριθμός είναι ...πολύ μεγάλος.  Το ίδιο και στην Γαλλία, το Βέλγιο, την Σλοβακία, την Τσεχία και γενικά σε πάρα πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο.  Αντιληπτόν είναι ότι αυτού του είδος η συλλεκτική ενασχόληση, δεν έχει ...τέλος!

   Κυρίαρχο αντικείμενο για τις συλλογές είναι το ποτήρι.  Υπάρχουν συλλογές με 100, 300, έως και 1500 ποτήρια μπύρας!  Βεβαίως υπάρχει πρόβλημα χώρου, γιατί 50 έως 200 ποτήρια, αποθηκεύονται σε 2-4 βιτρίνες υαλικών, ενώ από εκεί και επάνω χρειάζεται ...διαμέρισμα ή αποθήκη! 
1st Brewery Collectibles World  Convention λοιπόν στην Σλοβακία!

Αυτή η ιδέα ξεκίνησε από τα μέλη του ''Porter Club'' συλλεκτών του Μαρτίν.  Μέσω των επαφών τους, πρότειναν την δημιουργία ενός παγκοσμίου ιστού με συντονιστές, από όποια χώρα θα ήθελε να συμμετάσχει στην συνάντηση.  Πριν από λίγες ημέρες γνωρίζουμε, ότι συντονιστές υπήρξαν σε 30 χώρες της γής, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα.  Ήδη οι συμμετοχές είναι πάρα πολλές και κατά τα φαινόμενα, η κρίση, δεν πτοεί τους ανά τον κόσμο συλλέκτες αντικειμένων μπύρας.
Χορηγός είναι ο Δήμος του Μαρτίν και φορείς της πόλης.
Στην Άμφισσα και την Ιτέα, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν μερικοί συλλέκτες ποτηριών μπύρας.  Ειδικά μια εκλεκτή συλλογή στην Άμφισσα, θεωρείται ''κόσμημα''  από όλους τους έλληνες συλλέκτες, οι οποίοι την γνωρίζουν.   Αλλά  μάλλον θα είναι απίθανο, κάποιος από αυτούς να βρεθεί την επόμενη εβδομάδα στην Σλοβακία.  Κρίση γαρ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου