Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ!!!...Κλείνει το Πανεπιστήμιο Αθηνών!

    Εάν ετούτο δεν είναι ο ύπατος ξεπεσμός για μια ''Πολιτισμένη'' Χώρα, τότε τι άλλο είναι δυνατόν να περιμένουμε;... Όταν η Σύγκλητος του Μεγαλύτερου Πνευματικού Ιδρύματος της χώρας, του οποίου η ύπαρξη, είναι συνομήλικη με το ίδιο το Κράτος, αποφασίζει να αναστείλει την λειτουργία του, τότε δεν μιλάμε για κρίση!  
Μιλάμε για προγραμματισμένη εκκαθάριση, μιλάμε για προδοσία της ιστορίας, των γραμμάτων και του πολιτισμού, Μιλάμε για μια τεράστια προσπάθεια αφελληνισμού, μιλάμε για ένα βάναυσο ράπισμα στον παγκόσμιο πολιτισμό και τις επιστήμες.  Μιλάμε για την διάλυση της οποιασδήποτε έννοιας ηθικής υπάρχει επάνω σε Κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες αναφέρονται στις ελληνο-αιματωμένες λέξεις της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και του πολιτισμού!  
Φτάσαμε στο σημείο μια κυβέρνηση μειοψηφίας  Ν.Δ.-ΛΑ.Ο.Σ.-ΠΑ.ΣΟ.Κ., να εκκαθαρίζει την χώρα ανερυθρύαστα και εμείς να παρακολουθούμε το 4% να συμπεριφέρεται ως αυτοκράτωρ, φοβίζοντας και απειλώντας τους αδαείς με την ''μαύρη'' απειλή, ενώ το 21% να θεωρεί ότι ο βιασμός ενός έθνους, είναι ''θυμιάτισμα'' στον αυτάρεσκο ναρκισσισμό του!
Και να υπάρχει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, του οποίου η προσοχή αυτήν την εποχή είναι στραμμένη στην σειρά προτεραιότητος για την πληρωμή του επιδόματος αναισθησίας και το οποίο δεν βλέπει τίποτε μεμπτό στα γενόμενα, ενώ η σοφή Ακαδημία Αθηνών, το ''Κουκουβαγείο'' του μπαρμπα-Γιάννη Σκαρίμπα, να παραμένει με τις πυζάμες, ανησυχούσα μόνον για την διατάραξη του ύπνου της, κατά τις ώρες κοινής ησυχίας.

'' ... Τι καρτεράτε ωρέ έλληνες; Να σηκωθεί ο Καπποδίστριας κι ο Κοραής, αντάμα με τον Πλάτωνα και τον Παλαμά, αγκαλιά με τον Θουκυδίδη και τον Βιτσέντσο Κορνάρο, σιμά τους νάναι ο Πλήθωνας ο Γεμιστός μαζί με τον Κορνήλιο Καστοριάδη και παραπέρα νάρχεται ο Αριστοτέλης σφιχτοχεριασμένος με τον Παπαδιαμάντη και τον Σολωμό κι όλοι μαζί να βάλουνε πλάτη για να φύγει η πλέμπα απ' τον χώρο τον αγιασμένο με κόκκαλα και αίμα λέφτερων ανθρώπων;... Αυτούς προσμένετε να 'ρθούν;
Τι καρτεράτε μωρέ;...''

***********************************************************************************

23.09.2013

Απόφαση Συγκλήτου του ΕΚΠΑ

της έκτακτης συνεδρίας της 23ης Σεπτεμβρίου 2013


ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ
 Η Σύγκλητος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.) στη σημερινή έκτακτη συνεδρία της 23ης Σεπτεμβρίου 2013 διαπιστώνει:
 • την αντικειμενική πλήρη αδυναμία της εκπαιδευτικής, ερευνητικής και διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 • ότι η ακατάληπτη επιμονή των Υπουργείων Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε επιλογές που οδηγούν ευθέως στην υπονόμευση της ανώτατης εκπαίδευσης της νέας γενιάς της Ελλάδας, ουσιαστικής ελπίδας για την υπέρβαση της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης τα επόμενα χρόνια, δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να γίνει αποδεκτή.
 • ότι τα Υπουργεία Παιδείας  και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αστοιχείωτους λογιστικούς υπολογισμούς και λογικά άλματα, που δεν αρμόζουν σε υπεύθυνους φορείς ευνομούμενης πολιτείας, και πλήρη αδιαφάνεια, περιθωριοποιεί το πρώτο Πανεπιστήμιο της Χώρας και των Βαλκανίων, που προσφέρει αδιαλείπτως από το 1837 σημαντικότατα εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικό έργο συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της χώρας.
Η Σύγκλητος, κατόπιν αυτών αποφασίζει την προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας, αλλά και της Ευρώπης επικαλούμενη τα συνταγματικά της δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις περί ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου ανώτατης εκπαίδευσης.
Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. με λύπη της ενημερώνει την κοινή γνώμη ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξαναγκάζεται χωρίς τη θέλησή του σε αδυναμία εγγραφής των νεοεισαχθέντων φοιτητών, διεξαγωγής εξετάσεων, ορκωμοσίας πτυχιούχων και, γενικώς κάθε άλλης ακαδημαϊκής λειτουργίας και παροχής κοινωνικού έργου, καθώς και ανταπόκρισης στις  διεθνείς  υποχρεώσεις του.
Η Σύγκλητος, τέλος, απευθύνει θερμή παράκληση προς πάντα αρμόδιο έστω και την ύστατη αυτή στιγμή για την αναστολή των επώδυνων μέτρων σε βάρος του Ε.Κ.Π.Α.
Αθήνα 23-9-2013
Η Σύγκλητος του Ε.Κ.Π.Α. 
*********************************************************************************************
σ.σ. :  Ευχαριστούμε την Βιβή Μαρκάτου για την άμεση ενημέρωσή μας σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου.

1 σχόλιο:

 1. τι τα θες τα πανεπιστημια επικουρε?????
  στον οπαπ επρεπε να πηγαινουν τα παιδια απο το δημοτικο κατευθειαν

  Βροχή παραιτήσεων και αποχωρήσεων κατακλύζει τον ΟΠΑΠ. Ενόψει της ανάληψης του μάνατζμεντ από την Emma Delta (εκτιμάται περί τα μέσα Οκτωβρίου), στελέχη του Οργανισμού που διατηρούσαν επί μακρόν καίριες θέσεις αποχωρούν, εισπράττοντας αποζημιώσεις που σε ορισμένες περιπτώσεις αγγίζουν ή και ξεπερνούν τις 400 χιλιάδες ευρώ!

  Ηδη έχουν αποχωρήσει από τον ΟΠΑΠ υψηλόβαθμα στελέχη από τις διευθύνσεις Ανάπτυξης & ∆ιεξαγωγής Παιχνιδιών, από τη διεύθυνση Πληροφορικής και τη διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν ενημερωθεί περί της πρόθεσης άμεσης αποχώρησης τουλάχιστον επτά ακόμη διοικητικών υπαλλήλων. Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, σημειώνουν πως μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν υποβληθεί συνολικά αιτήσεις παραίτησης τουλάχιστον 30 υπαλλήλων, από διάφορες διοικητικές βαθμίδες.

  Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την επικείμενη ανάληψη του μάνατζμεντ από το επενδυτικό σχήμα Emma Delta που απέκτησε το 33% του Οργανισμού και τα σχέδια των επικεφαλής του fund για ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της εταιρείας. Όπως, όμως, συζητείται στο παρασκήνιο, αρκετά είναι αυτά τα στελέχη του ΟΠΑΠ που θεωρείται ότι έχουν ταυτιστεί απόλυτα με το προηγούμενο καθεστώς στον Οργανισμό και σπεύδουν τώρα να παραιτηθούν, γνωρίζοντας πως δύσκολα θα μπορέσουν να διατηρηθούν με το νέο καθεστώς.

  Πρόκειται για τους μόνιμους υπαλλήλους της ΟΠΑΠ Α.Ε. (και όχι φυσικά της ΟΠΑΠ Υπηρεσιών που εργάζονται με άλλο καθεστώς) που απασχολούνται στον Οργανισμό από τη δεκαετία του 1980 και απολαμβάνουν, βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, όχι 14 αλλά 20 μισθούς ετησίως (υπήρξαν σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι που λάμβαναν 21 μισθούς), πριμ παραγωγικότητας, επιδόματα ισολογισμού, ειδικών συνθηκών (για χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών!) και που συνταξιοδοτούνται με πλουσιοπάροχα εφάπαξ και επιπλέον bonus.

  Διευκρινίζεται ότι ανεξαρτήτως παραίτησης ή συνταξιοδότησης, όσοι αποχωρούν δικαιούνται αποζημιώσεων βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του Κανονισμού Εργασίας που ισχύει στον ΟΠΑΠ.

  Όπως γίνεται γνωστό στο Capital.gr, υπάρχουν σήμερα προϊστάμενοι με προϋπηρεσία 9 ετών στον ΟΠΑΠ που βάσει της Συλλογικής Σύµβασης Εργασίας δικαιώνονται συνολικής αποζημίωσης 80-90 χιλιάδων ευρώ, διευθυντές (με 25 χρόνια προϋπηρεσία) που δικαιούνται 150-200 χιλιάδες ευρώ, ενώ οι επικεφαλής διευθύνσεων έχουν λαμβάνειν σε περίπτωση αποχώρησης ποσά άνω των 400 χιλιάδων ευρώ! Σημειώνεται πως η ισχύουσα Συλλογική Σύµβαση Εργασίας ο κάθε εργαζόμενος δικαιούται ως αποζημίωση συνταξιοδότησης ένα µηνιαίο µισθό για κάθε έτος εργασίας µέχρι και 35 µισθούς, ενώ η εταιρεία καταβάλλει το 100% της συνολικής αποζηµίωσης που δικαιούται ο εργαζόµενος κατά τη συνταξιοδότησή του.

  Επίσης, με τον τερματισμό της εργασίας τους λαμβάνουν ένα εφάπαξ ποσό που είναι ίσο για κάθε χρόνο υπηρεσίας με το 1/12 της συνολικής αμοιβής του εργαζομένου κατά το τελευταίο έτος που εργάστηκε, πλέον αναλογίας υπερωριών και επιδόματος, πληρωτέου βασιζόμενο στα χρόνια υπηρεσίας.

  Μεταξύ, πάντως, των αποχωρούντων εμφανίζονται να είναι και στελέχη που ήταν αρμόδια για τη λειτουργία του “Πάμε Στοίχημα”, στα οποία χρεώνεται, μεταξύ άλλων, η φθίνουσα πορεία του παιχνιδιού (με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για τζίρο ακόμη και κάτω του 1 δισ. ευρώ το 2013), αλλά και η επιμονή στη διατήρηση του τρόπου λειτουργίας του παιχνιδιού με βάση παλαιότερα συστήματα διαχείρισης κινδύνου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή