Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΑΥΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΣ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ...ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ!


Ο κατά Συνθήκη μονίμως ''πρόθυμος''

   Έχει ο καιρός γυρίσματα. Και αυτό συνήθως είναι άσχημο για τους κλέφτες, αλήτες, ψεύτες, καιροσκόπους και λοιπούς -ιστές.  Παραδείγματα πολλά.  Αν δε, ασχοληθούμε με την εγχώρια  παραγωγή των πάσης φύσεως ''προθύμων'', θα χρειαστούμε ογκώδες βιβλίο για να καταγράψουμε τα ονόματά τους.  Βλέπετε η χώρα μας, εκτός από ήρωες και διάνοιες, είχε και έχει το προνόμιο στην παραγωγή των πάσης φύσεως και αποχρώσεως ''Εφιαλτών''.  Άν όμως ειδικεύσουμε την αναζήτηση για την περιοχή μας, την Φωκίδα,  εκεί να δείτε ''πρόθυμους'' και ''συνεργάσιμους''  οι οποίοι θα καταγραφούν!
Προς το παρόν, ας παρακολουθήσουμε το τι γράφει ο ''independet'' για το θέμα της προμήθειας χημικών στην Συρία.  Και όχι τίποτε άλλο, αλλά ο κος Κάμερον (Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, υποστείς προσφάτως ανεπανάληπτη πολιτική ήττα), πήρε στον ''λαιμό'' του, τον δικό μας τον μέγιστο πολεμιστή και Σοσιαλιστή  και ταυτόχρονα και Υπουργό επί των Εξωτερικών μας Ευάγγελο Βενιζέλο, του οποίου ο πολεμικός οίστρος έφτασε στο σημείο να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Συρίας (στην ουσία έγινε σύμμαχος των αιτούντων την εξουσία μουσουλμάνων), μόνος του, χωρίς την έγκριση κανενός και με τον ελληνικό λαό από απέναντι να τον ''φασκελώνει'' χειροπόδαρα!  Και μια Κυβέρνηση ανίκανη και μουδιασμένη, να μην ξέρει με ποιούς να πάει και ποιούς να αφήσει.  Ούτε ένας δεν σηκώθηκε να του 'πεί του Βενιζέλου :

''Που πάς ρε Καραμήτρο!  Και τους Χριστιανούς της Συρίας, τι θα τους κάνουμε;  Και στο κάτω-κάτω, ποιός είσαι εσύ που θα παρασύρεις την χώρα σε πόλεμο, χωρίς τον ΟΗΕ να συμφωνεί, χωρίς το ΝΑΤΟ να θέλει, χωρίς τους δανειστές σου να εμπλέκονται και με τα ποσοστά σου να ακουμπάνε το πάτωμα;  Έ! Ποιός είσαι;...''

*************************************************************************************************


Τι αναφέρουν βρετανικά δημοσιεύματα για την εμπλοκή της Βρετανίας στη χρήση χημικών από τη Συρία
     Σάλος έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη Βρετανία, μετά τις αποκαλύψεις του Independent, ότι ο Κάμερον είχε προμηθεύσει με χημικά τον Άσαντ.Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Αγγλικής εφημερίδας, η Βρετανία εξήγαγε χημικά στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, δέκα μήνες αφότου ξεκίνησε η αιματοχυσία στη χώρα.Δεκάδες είναι οι Βρετανοί πολιτικοί οι οποίοι ζητούν από τον πρωθυπουργό της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον, να δώσει εξηγήσεις με την πολιτική πίεση στο πρόσωπο του να αυξάνεται.Τα στοιχεία έρχονται στο φως λίγες ώρες μετά την δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ότι ανιχνεύθηκε σαρίν σε δείγματα μαλλιών και αίματος θυμάτων της επίθεσης στη Δαμασκό.
"Η Βρετανία επέτρεψε σε εταιρίες να πουλήσουν χημικά στη Συρία. Η κυβέρνηση του Λονδίνου χορήγησε άδειες για εξαγωγές φθοριούχου καλίου και φθοριούχου νατρίου. Οι άδειες ανακλήθηκαν έξι μήνες αργότερα, όταν η Ε.Ε έδωσε το πράσινο φως για την επιβολή κυρώσεων κατά του καθεστώτος Άσαντ", γράφει συγκεκριμένα το δημοσίευμα.Οι άδειες για τις δύο χημικές ουσίες χορηγήθηκαν στις 17 και 18 Ιανουαρίου του περασμένου έτους για την "χρήση σε βιομηχανικές εργασίες" έπειτα από αξιολόγηση από το ειδικό τμήμα της βρετανικής εταιρείας το οποίο και έκρινε ότι δεν "υπήρχε σαφής κίνδυνος ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για εσωτερική καταστολή ή να εκτραπεί για αυτό το σκοπό", σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο Γραμματέας Επιχειρήσεων κ. Cable στην επιτροπή ελέγχου της βουλής.
Ο κ. Cable , δήλωσε επίσης ότι: "Οι άδειες χορηγήθηκαν διότι κατά την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν λόγοι να μην χορηγηθούν".
Παρά το γεγονός ότι η συμφωνία τέτοιων εξαγωγών τέθηκε εκτός νόμου από την ΕΕ στις 17 Ιουνίου πέρυσι, οι άδειες δεν είχαν ανακληθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου. Εμπειρογνώμονες χημικών όπλων αναφέρουν ότι οι ουσίες χημικών που χορήγησε η βρετανική εταιρεία είναι πολλαπλών χρήσεων όπως η φθορίωση του πόσιμου νερού, περιέχουν νάτριο και φθοριούχο κάλιο και επίσης αποτελούν κλειδί για την παραγωγή του νευροπαραλυτικά τοξικά αέρια.
Σφυρίζει αδιάφορα η κυβέρνηση
Για την κυβέρνηση δεν υπάρχει θέμα, καθώς όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού τα χημικά αυτά, δεν έφθασαν ποτέ στη Συρία.
"Βλέπετε, το σύστημα δουλεύει. Δεν έγινε εξαγωγή αυτών των υλικών. Το γεγονός είναι ότι οι άδειες ανακλήθηκαν και οι εξαγωγές δεν έγιναν", ανέφερε.Ωστόσο, οι αποκαλύψεις, συνιστούν θέμα για την Αντιπολίτευση.Ο βουλευτής των Εργατικών Thomas Docherty ζητά επίσημη ενημέρωση για το ποιοι κρατικοί αξιωματούχοι γνώριζαν ότι τα συγκεκριμένα χημικά μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή νευροπαραλυτικών αερίων και αν πριν από την έγκριση ζήτησαν ενημέρωση από το υπ. Άμυνας.
Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών πάντως υποψιάζονται  εδώ και καιρό το συριακό καθεστώς για τη χρήση χημικών που εισάγονται για βιομηχανικούς σκοπούς από εταιρείες της Δύσης . Πιστεύεται ότι τα χημικά όπλα όπως τα νευροπαραλυτικά αέρια έχουν χρησιμοποιηθεί στη συριακή σύγκρουση τουλάχιστον 14 φορές από το 2012.
Πηγή: The independent

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου