Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ : ''ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΡΓΑ''!


Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς
ανακαινίζεται.

   Αυτοί εκεί στην Λιβαδειά, ακούν τους ήχους και τα προστάγματα των εποχών.  Βλέπουν λίγο πιο μακρυά από μια εβδομάδα.  Και αισθάνονται τις πνευματικές ανάγκες και ανησυχίες της τοπικής κοινωνίας, ωσάν να είναι δικές τους, ωσάν να ταυτίζονται με αυτές, ωσάν να τους αφορούν.  Γράφουμε για την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς και τους ανθρώπους της.  Γράφουμε για την ήδη αναβαθμισμένη και εξαίρετη βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, της οποίας προς στιγμήν (και εν αναμονή ακόμη), αμφισβητήθηκε ή ίδια η ύπαρξή της και της οποίας όπως μαθαίνουμε, κρίθηκε απαραίτητη η νέα ''προσαρμογή'' της στις σύγχρονες ανάγκες με νέες τεχνολογίες.
   Γιατί να μην επισκέπτεται την βιβλιοθήκη ο κόσμος εκεί;  Γιατί να μην συγχαίρονται αυτοί οι άνθρωποι για το έργο τους;  Γιατί να μην επαινείται ο Δήμος για την κάλυψη πνευματικών και μη αναγκών των δημοτών του;   Σε 2 ημέρες, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Λιβαδειάς Κατερίνα Κεράστα, μαζί με την δική μας Γιώτα Μαδούρα και αρκετούς άλλους επιλεγμένους υπαλλήλους βιβλιοθηκών από όλη την Ελλάδα, θα παραστούν σε 4ήμερο Σεμινάριο στην έδρα της ''μητέρας όλων των βιβλιοθηκών'' της Ελλάδος, στην Βέροια.  Αυτό έχει επαναληφθεί κατά το πρόσφατο παρελθόν, μέσω των προγραμμάτων του ''future library'', τα δε αποτελέσματα αυτών των επαφών, είναι εμφανή στις δράσεις και τα προγράμματα των βιβλιοθηκών.  Τουλάχιστον στους ανθρώπους, οι οποίοι είναι ''κοντά'' στις βιβλιοθήκες.
Η Λιβαδειά λοιπόν, κάνει ένα βήμα παραπάνω: εξωραΐζεται αναβαθμιζόμενη και τανάπαλιν.  
Η δική μας βιβλιοθήκη, έχει κάνει ένα βήμα προς τα εκεί.  Χρειάζεται και άλλο ένα.  Θα χαρούμε να το επαινέσουμε. Είθε. 

1 σχόλιο:

  1. Χμ... αυτό "Γιατί να μην επαινείται ο Δήμος για την κάλυψη πνευματικών και μη αναγκών των δημοτών του;" μακάρι να ίσχυε και να εισέπραττε επαίνους, αλλά από την τωρινή τουλάχιστον δημοτική αρχή, δυστυχώς, δεν! Παντελώς απών ο δήμος από τις προσπάθειες μας. Το Υπουργείο Παιδείας, το Future Library και η αγάπη γι' αυτό που κάνουμε και η στήριξη του κόσμου μόνο...
    Αν ήταν δημοτική η Βιβλιοθήκη ίσως ο Δήμος νάχε άλλο ενδιαφέρον, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή