Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ (προπονητής του Γ.Σ.Ιτέας) ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ!...

Κεραυνός εν αιθρία!...

  Σύμφωνα με τις ακόμη εκκρεμούσες πληροφορίες μας, ο αγαπητός στους φιλάθλους και σε ολόκληρη την αθλητική οικογένεια της ευρύτερης περιοχής μας, ικανότατος προπονητής μπάσκετ του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας, ο Χρήστος Μωραΐτης, ενέδωσε τελικά στις πιέσεις και απεδέχθη την πρόταση της  "Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός Ο.Π.Α.Π.", αναλαμβάνοντας πλέον ως προπονητής του τεραστίου και ιστορικού Συλλόγου, αμέσως με την επανέναρξη των αγώνων για την τελική κατάταξη των ομάδων (play offs) του πρωταθλήματος της Ε.Σ.Α.Κ.Ε.
   Οι επαφές μεταξύ των τριών πλευρών (Γ.Σ.Ιτέας - Χ.Μωραΐτης - Παναθηναϊκός), είχαν αρχίσει από μηνών και προφανώς για την ευτυχή κατάληξη του θέματος και την αποδοχή της προτάσεως εκ μέρους
του Χ. Μωραΐτη, ήσαν οι εντατικές πλέον πιέσεις από την πλευρά του Παναθηναϊκού, αμέσως μετά από την λύση της συνεργασίας του με τον έως τότε προπονητή του, Ρικ Πιτίνο (20-3-2020). Και θα πρέπει, την οριστική απάντηση να την έδωσε ο προπονητής του Γ.Σ. Ιτέας, κατά την διάρκεια της κοπής της πίττας του Συλλόγου στο lobby του ξενοδοχείου "Nafsika Palace" στην Ιτέα στις 28-3-2020 (οκτώ ημέρες μετά). Μάλιστα εικάζεται ότι, την τελική πρόταση του Παναθηναϊκού και την ανάγκη αμέσου απαντήσεως εκ μέρους του Χ. Μωραΐτη, είχε μεταφέρει υψηλόβαθμος παράγοντας της Ε.Σ.Κ.Α.Σ.Ε. (Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Στερεάς Ελλάδας) ο οποίος παρευρέθη σε εκείνην την εκδήλωση και μάλιστα του απενεμήθη και αναμνηστική πλακέτα για τις υπηρεσίες του στο άθλημα.

Εδώ να σημειώσουμε ότι, σε εκείνη την συγκέντρωση της μεγάλης και όμορφης οικογενείας του Γυμναστικού Συλλόγου Ιτέας, έγιναν πολλές βραβεύσεις αθλητών όλων των κατηγοριών, έως και των βετεράνων του Σωματείου! (παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες από εκείνην την κοπή της πίττας του Γ.Σ.Ιτέας στις 28-3-2020).

  Η είδηση για την αποχώρηση του Χ. Μωραΐτη από τον πάγκο του Γ.Σ.Ι., έγινε γνωστή στους αθλητές-καλαθοσφαιριστές του Συλλόγου όλων των κατηγοριών, μόλις προ ολίγων ημερών, με αποτέλεσμα να αρχίσει να "βομβαρδίζεται" με επισκέψεις, μηνύματα και τηλεφωνήματα, τόσον ο προπονητής, όσον και ο πρόεδρος του Σωματείου, Νικόλαος Κουτρόγιαννος.  Ο οποίος πρόεδρος, προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και για να ενημερώσει τους πάντες για τα γενόμενα και για την μελλοντική πορεία του Συλλόγου, όρισε μια συνάντηση (εχθές) στο γραφείο του με εκπροσώπους καλαθοσφαιριστών όλων των κατηγοριών (άνδρες, έφηβοι, παίδες), στην οποία συνάντηση παρευρέθησαν και αρκετοί διοικητικοί παράγοντες, καθώς και πολλοί φίλοι της ομάδος.  Διότι είναι γνωστή σε όλους η προσφορά στο μπάσκετ της περιοχής μας του Χρήστου Μωραΐτη, καθώς και το "δέσιμο" του ιδίου με την ομάδα και την Ιτέα, ενώ η εκτίμησή του ως ανθρώπου και προπονητή, είναι τεράστια από όλους εδώ, γνωστούς και αγνώστους για αυτόν.

  Ελέχθησαν πολλά σε εκείνη την εχθεσινή συνάντηση. Και ο πρόεδρος του Γ.Σ.Ι., αφού άκουσε τις ερωτήσεις, τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις όλων για αυτήν την απρόσμενη εξέλιξη, είπε, παίρνοντας τον λόγο στο τέλος :

"Μην ανησυχείτε μωρέ! Όλα θα πάνε καλά.  Φευγάτε τώρα και καλόν μήνα!..."


**************************************

Φωτογραφίες από την κοπή της πίττας του Γ.Σ.Ιτέας (28-3-2020)


2 σχόλια:

  1. Εαν οι φωτογραφίες είναι από εκδήλωση κοπής πίτας στις 28-03-2020 περίοδο όπου ισχύουν απαγορευτικά μέτρα τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι φωτογραφίες είναι όντως από την κοπή της πίττας του Συλλόγου στις 28-2-2020. Για τις ...ανάγκες όμως του άρθρου (αληθοφάνεια), ο Φεβρουάριος έγινε Μάρτιος.
      Εύστοχη η παρατήρησή σας. Καλόν Μήνα!

      Διαγραφή