Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΑΘΛΗΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΖΕΜΑΔΑΝΗ


 ΑΜΦΙΣΣΑ, 16.09.2019Ε
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ακόμα μια επιτυχία από τον υπεραθλητή κ. Κωσταντίνου Ζεμαδάνη.
Στις 12-31 Αυγούστου 2019 πραγματοποιήθηκε στην πόλη Buchs της Ελβετίας ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Ultra Triathlon, διάρκειας 20 ημερών. Οι συμμετέχοντες υπερτριαθλητές έπρεπε να ολοκληρώνουν ένα ironman τρίαθλο την ημέρα για 20 συνεχόμενες ημέρες. Καθημερινά κολυμπούσαν 3.8 χλμ, ποδηλατούσαν 180 χλμ και έτρεχαν ένα μαραθώνιο δρόμο 42 χλμ. Εάν ένας αθλητής δεν ολοκλήρωνε την απόσταση των 226 χλμ εντός της ημέρας έβγαινε απευθείας εκτός συναγωνισμού.
Ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του 2017 Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης, ο οποίος μετά το χρυσό μετάλλιο στη Florida USA (Double Ultra Triathlon-452 χλμ) τον Μάρτιο και το ασημένιο μετάλλιο στην Αυστρία (Triple Ultra Triathlon-678 χλμ) τον Ιούλιο κατάφερε να τερματίσει επιτυχώς στην δεύτερη θέση με χρόνο 244:29:50 ώρες, 8 ώρες ταχύτερα από το προηγούμενο Παγκόσμιο ρεκόρ (252:21:16 ώρες) και 3 ώρες πιο αργά από τον πρώτο στην κατάταξη υπερτριαθλητή Norbert Luftenegger (241:36:45 ώρες). από την πρώτη ημέρα του αγώνα ξεχώρισε, μαζί με τον αυστριακό αθλητή, με τον οποίο καθημερινά έδιναν τη μάχη σώμα με σώμα, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες (βροχή, κρύο, ομίχλη, χαλάζι, αυξημένη υγρασία, αλλά και ημέρες με θερμοκρασία άνω των 30 βαθμών), με τις συνεχείς και απότομες μεταβολές.
Ο Κωσταντίνος Ζεμαδάνης αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση και κάνει γνωστό το όνομα της πατρίδας του σ’ όλο τον κόσμο !
Ευχόμαστε συγχαρητήρια για αυτή του την επιτυχία, καλή συνέχεια στον δύσκολο δρόμο που έχει διαλέξει να πορευθεί καθώς και δύναμη στις μελλοντικές του προσπάθειας.

Από το Γραφείο Δημάρχου

1 σχόλιο:

  1. "Ευχόμαστε συγχαρητήρια.."
    Δήμρχε βάλε κάποιον που να ξέρει σωστά ελληνικά σε αυτό το σημαντικό πόστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή