Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΠΙ ΤΗ "ΑΝΑΧΩΡΉΣΕΙ" ΤΟΥ ΔΡΟΣΟΥ ΚΡΑΒΑΡΤΟΓΙΑΝΝΟΥ - Δελτίον Τύπου




















  "Ανεχώρησε" από την ζώσα Φωκίδα, ένας από τους λάτρεις ετούτης εδώ της αγαπημένης γης.  Μετά την από ετών απόσυρσή του από την ενεργό ενασχόληση με τον πολιτισμό, την ιστορία και την λαογραφία της Φωκίδος, ο συγγραφέας, συλλέκτης και ιστοριοδίφης Δρόσος Κραβαρτόγιαννος, εγκατέλειψε την πένα του, επάνω στις σημειώσεις και τα βιβλία του, αναχωρώντας κι αυτός για το ανεπίστρεπτο ταξείδι, αφήνοντάς μας όμως, φωτισμένους και ευγνώμονες από και για το μεγάλο του έργο.
  Εκατοντάδες άρθρων, πλήθος βιβλίων και περιοδικών, μοναδικές συλλογές ιστορικών τεκμηρίων και νομισμάτων, είναι μερικά από τα "προικώα" τα οποία μας άφησε ως κληρονομιά ο Δρόσος Κραβαρτόγιαννος, του οποίου η συνήθεια να απομονώνεται πίσω από έναν μεγεθυντικό φακό, όταν έκλεινε την θύρα του Φαρμακείου του στην Άμφισσα, τον εχαρακτήριζε και τον εξεχώριζε συνάμα, από την τοπική κοινωνία.

  Το ακολουθόν ολιγόλογον Δελτίον Τύπου του Γραφείου του Δημάρχου, είναι χαρακτηριστικό, του τι ήταν ο αποθανών για την Άμφισσα και την Φωκίδα.

*********************************************

ΑΜΦΙΣΣΑ, 10.09.2019

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 02/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα ξημερώματα έφυγε από την ζωή ο επιφανής συμπολίτης μας Δρόσος Κραβαρτόγιαννος. Γέννημα και θρέμμα της Άμφισσας, έζησε και εργάσθηκε σε αυτήν όλα τα χρόνια της ζωής του. Υπήρξε διανοούμενος και τολάτρης. Πέρα από την άσκηση του επαγγέλματος του Φαρμακοποιού ερεύνησε και ανέδειξε την τοπική μας Ιστορία, αφήνοντας μεγάλη παραγωγή δημοσιεύσεων σχετικά με αυτήν. Υπήρξε συλλέκτης αρχαίων και νεότερων νομισμάτων, δωρητής συλλογής 2.500 νομισμάτων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άμφισσας. Διετέλεσε Επίτιμος Πρόεδρος της Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας από το 2013, Ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Άμφισσας, της Εταιρείας Φωκικών Μελετών και μέλος πολλών Συλλόγων και Σωματείων της περιοχής μας, δράση ενδεικτική, του με πόσο πάθος αγάπησε τον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείου του και ευχόμαστε να είναι ελαφριά η Φωκική Γη που θα τον αγκαλιάσει.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου