Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΟ (μη) ΛΕΗΛΑΤΗΘΕΝ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟΝ ΑΜΦΙΣΣΗΣ - Δελτίον Τύπου


                                                                           ΑΜΦΙΣΣΑ 23.09.2019
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 07/2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Στάλλειο- Γάτειο Ίδρυμα & Χρόνιων Παθήσεων.

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ημέρες που αφορούν λεηλασίες και βανδαλισμούς στο Στάλλειο- Γάτειο Γηροκομείο & Χρόνιων Παθήσεων, άμεσα διενεργήσαμε αυτοψία στο χώρο καθώς, το Ίδρυμα είναι προς εκκαθάριση από το Υπουργείο Οικονομικών, αποτελεί όμως κτίριο ενός από τα σπουδαιότερα κληροδοτήματα πολλών, αν και δεν είμαστε κατά Νόμο υπεύθυνοι, μεγάλων ευεργετών και οφείλουμε να το διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού.
Κατά την άφιξη μας διαπιστώσαμε ότι ένα παράθυρο στο πίσω μέρος του κτιρίου ήταν ανοιχτό και όχι σπασμένο, το οποίο οδηγούσε απευθείας στο πρώην γραφείο της Διοίκησης. Στο γραφείο αυτό υπάρχουν έγγραφα στο δάπεδο ενώ ο εξοπλισμός του γραφείου ήταν στη θέση του. Προχωρήσαμε εντός του κτιρίου και διαπιστώσαμε εύκολα ότι οι διαρρήκτες έψαξαν ΜΟΝΟ μια ντουλάπα με φάρμακα και ιατρικά είδη. Εντός του κτιρίου υπήρχε ολόκληρος ο ιατρικός εξοπλισμός, τα σκεύη έδειχναν απείραχτα από την τελευταία ημέρα λειτουργίας του Ιδρύματος, ενώ μέχρι και τα κρεβάτια ήταν στρωμένα!! Διαπιστώσαμε επίσης τη θραύση ενός μικρού τζαμιού το οποίο και αποκαταστήσαμε άμεσα. Τέλος, κλείσαμε το ανοιχτό παράθυρο και ασφαλίσαμε εκ νέου τον χώρο. Από τα παραπάνω δεν προκύπτει ότι ο χώρος λεηλατήθηκε, βανδαλίστηκε ή αλώθηκε και υπάρχουν φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.
Ωστόσο, θα ήταν επιθυμητό, πριν την δημιουργία εντυπώσεων και αναληθών δημοσιευμάτων και χωρίς την επί τόπου επαλήθευση, οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στους αρμόδιους για την εξακρίβωση της αλήθειας. Ο Δήμος Δελφών αν και δεν έχει την ευθύνη για τη διαφύλαξη και την προστασία της περιουσίας των κληροδοτημάτων του, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος σε Ιδρύματα που διαχρονικά έχουν προσφέρει.

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου