Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΤΑΓΚΑΛΗΣ (δ.σ.) : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

Ερώτημα σχετικά με την ετοιμότητα του Δ.Δελφών στην υποβολή δηλώσεων Ιδιοκτησίας Δημοτικών ακινήτων

Έχει ανακοινωθεί από το καλοκαίρι του 2018 ότι η Φωκίδα θα ενταχθεί στις περιοχές υπό κτηματογράφηση, πλην αυτών που έχουν κατά το παρελθόν κτηματογραφηθεί (π.χ. Άμφισσα-Ιτέα-Κίρρα-Χρισσό).
Στις 20 Φεβρουαρίου διενεργήθηκε ημερίδα από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Στερεάς για ενημέρωση από την ανάδοχο κοινοπραξία σχετικά με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τις υπόλοιπες διαδικασίες.
Δηλώσεις ιδιοκτησίας θα πρέπει να υποβάλλουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων σε εντός και εκτός σχεδίου περιοχές και φυσικά όλοι οι Δημόσιοι φορείς και οι Ο.Τ.Α. Ημερομηνία έναρξης είναι η 28η Φεβρουαρίου 2019 και το χρονικό περιθώριο είναι τρεις μήνες, ήτοι μέχρι 28 Μαίου 2019.
Ο δήμος Δελφών έχει στην κυριότητά του πλήθος ακινήτων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες των οκτώ πρώην Καποδιστριακών Δήμων, ενώ σύμφωνα με τις οδηγίες της αναδόχου εταιρείας πρέπει να συμπεριληφθούν και οι κοινόχρηστοι χώροι.
Τι προεργασία έχει κάνει η Δημοτική Αρχή (συλλογή τίτλων-γεωγραφικοί εντοπισμοί-αποτυπώσεις κ.λ.π.) προκειμένου να προλάβει τις προθεσμίες, οι οποίες χρονικά εκπνέουν την ίδια περίοδο με τις Δημοτικές εκλογές;

Παναγιώτης Ταγκαλής

Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου