Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : "Μετά τ'ς Υπαπαντής και πριν απ' τ' Άϊ-Βλασού"


"Σοβαρά τώρα;..."

  Συνεδριάζει το απόγευμα της Δευτέρας 4 Φεβρουαρίου 2019 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών, με 24 (είκοσι τέσσερα) θέματα προς συζήτηση, να περιέχονται στην ημερήσια διάταξη, όπως αυτή εδημοσιοποιήθη από την πρόεδρο του Σώματος.
  Από τα 24 θέματα, μόνον το 1 (ένα) αφορά την πόλη μας (το υπ' αρ. 7) και πρόκειται να ζητηθεί η γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων, για το εάν θα προταθεί (;) για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα "Φιλόδημος", η από 6ετίας "μελετημένη", προγραμματισμένη και αναμενόμενη,  "Διαμόρφωση Πολυχώρου πρώην Εκπαιδευτηρίου Καψάλη".

  Βεβαίως υπάρχει και το μείζον για την περιοχή μας ζήτημα, αυτό της μετατροπής (με υπουργικές υπογραφές) ολοκλήρου σχεδόν της Φωκίδος, σε εξορυκτικό εργοτάξιο, το οποίον θα συζητηθεί (μετά όμως από την δημοσίευσή του στο ΦΕΚ...) στο Δημοτικό Συμβούλιο (20ον θέμα), όπου η καλή μας Περιφέρεια, η θρέφουσα άπειρα αισθήματα αγάπης και εκτιμήσεως για τον Νομό μας, κατάφερε να ...αφυπνίσει την δημοτική μας αρχή και την ανάγκασε να κυτταχθεί στον καθρέφτη.  
Εκτός και εάν (υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο), εμπρός από την γενική κατακραυγή και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων, προκειμένου να προληφθεί η περαιτέρω ταπείνωση της Φωκίδος, ο Δήμαρχος να θέλησε να μετατραπεί σε υπερασπιστή (!...) των δικαιωμάτων των ψηφοφόρων (των δημοτών είναι η σωστή λέξη...) του Δήμου μας.  Και πλέον, μετά το "βάθεμα" της δημοκρατίας, το οποίο είχε προτείνει προ μηνών στο Υπουργείο Εσωτερικών και εν μέσω όλων αυτών των τραγελαφικών καταστάσεων και των αδιεξόδων στον Δήμο, τα οποία έχει ο ίδιος δημιουργήσει με τις ενέργειές του, να θέλει, να τον λάβουμε σοβαρά υπ' όψιν μας.  Και να πιστέψουμε 3 μήνες προ των αυτοδιοικητικών εκλογών, ότι αυτός ο άνθρωπος, έχει τις δυνατότητες (και τις πιθανότητες), να αναστρέψει την ήδη δημιουργηθείσα κατάσταση σε βάρος της περιοχής μας.  Κάτι ωσάν τον Δον Κιχώτη, δηλαδή.
Εμείς, τι άλλο να προσθέσουμε.  Απλά, υπομονή.  
Αρρώστια είναι, θα περάσει.


************************************************ 

1 σχόλιο:

  1. Θέμα 15: Πίσω απο κάθε μελέτη στην περιοχή βρίσκεται η ίδια εταιρεία ως χορηγός... Τυχαίο βεβαίως βεβαίως. Οι αιρετοί μας δεν έχουν καμμία εξάρτηση απο αυτήν !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή