Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

ΠΕΡΙ ΕΚΛΟΓΏΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΕΚΛΌΓΙΜΩΝ - άρθρο

Πολιτικοί Γάμοι
Του Νίκου Δρόλαπα
Στα πλαίσια διερεύνησης συνεργασιών για τις ερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές α΄ και β΄ βοθμού πληθαίνουν οι συναντήσεις μεταξύ των διαφόρων σχημάτων.
Κομματικές ομάδες που νομίζουν ότι έχουν ‘’στελέχη’’ αλλά δεν έχουν κόσμο, συνέρχονται με άλλες, που θεωρούν ότι ‘‘έχουν κόσμο’’ αλλά δεν έχουν στελέχη.
Συνήλθαν λοιπόν αυτοί που δεν έχουν κόσμο και ο λόγος για το ΚΙΝΑΛ ή το ΠΑΣΟΚ, αφού το κίνημα κατάφερε να απογοητεύσει τον κόσμο του ο οποίος διαμοιράσθηκε σε άλλους πολιτικούς χώρους, με αυτούς που νομίζουν ότι έχουν κόσμο, αλλά στερούνται στελεχών και ο λόγος για τον ΣΥΡΙΖΑ, για να επιλέξουν κοινά αποδεκτό υποψήφιο Δήμαρχο.
Έγιναν και άλλες συνευρέσεις. Σε μία από αυτές, μετείχαν ετερόκλητα – φαινομενικά -- στοιχεία, από διάφορα κόμματα, καθόλου τυχαία, δημιουργώντας εύλογα ερωτηματικά ως προς τη σκοπιμότητα και τους στόχους τους. Καλά, τι κοινό τους συνέδεε όλους αυτούς. Τους ένωσε ξαφνικά το ενδιαφέρον τους για τη προκοπή του τόπου ; αναζητούσαν λύσεις για να ξεφύγει η περιοχή από τη μιζέρια και την υποβάθμιση, όταν αυτοί οι ίδιοι με την ανικανότητά τους και όχι μόνο την έφεραν εδώ που είναι σήμερα ; ή εκείνο που τους ενδιέφερε ήταν πως θα εξασφαλίσουν την εκλογή τη δική τους, ή κάποιου άλλου κολλητού υποψήφιου ανεξαρτήτως αν είναι χαμηλών προσδοκιών ; Σε μία τέτοια περίπτωση το κριτήριο θα ήταν το πρόσωπο αυτό να μην γίνει μελλοντικά εμπόδιο για τους ίδιους. Έτσι εκλέγονται, ανέλπιστα, πρόσωπα χαμηλών προσδοκιών εκπλήσσοντας τους πάντες, με τους συμπολίτες μας να προσπαθούν να εξηγήσουν το αστείο. Εδώ ακριβώς κρύβεται η ουσία.
Σε διάφορες εκλογικές αναμετρήσεις, ενεργώντας ως ‘’αντεπιστέλλοντα’’ μέλη των κομμάτων τους, ορισμένοι ενεργούν ως οι ‘’πηγαίνοντες το γράμμα’’ του τοπικού συστήματος εξουσίας, ‘’προωθώντας’’ ψηφοφόρους.
Στα παιχνίδια αυτά, σπουδαία συνεισφορά έχει ο τοπικός αλλά και ο μεταφερόμενος πληθυσμός των Ρομά, ο οποίος, μόνο κατά την ημέρα των εκλογών πενταπλασιάζεται για να ψηφίσει τους υποδεικνυόμενους, χειραγωγούμενος από τους επιτήδειους. Προσχεδιασμένα όλα αυτά, όπως οι ίδιοι οι αιρετοί έχουν αποκαλύψει σε ανύποπτο χρόνο.
Η ομάδα όμως αυτή, που μπορεί να ανατρέψει κάθε λογική πρόγνωση στις τοπικές εκλογές, δεν κινητοποιήθηκε ακόμη γιατί δεν ήρθε η ώρα. Κατά την ημέρα των εκλογών μαντρώνονται και εξαπολύονται από το τοπικό σύστημα εξουσίας, που μοναδικό στόχο έχει τη διατήρηση των ίδιων και των ίδιων προσώπων σε αξιώματα, αξίζουν δεν αξίζουν.
Οι Ρομά, οι οποίοι κατά την εκτίμηση του Δημάρχου ανέρχονται σε χίλιους, με εκτιμώμενους ψηφοφόρους από 500 έως 600, κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κάθε εκλογή, αφού το ποσοστό τους σε προσφερόμενους ψήφους είναι πολύ υψηλό.
Βέβαια, η υπέρμετρη αύξηση πληθυσμού αυτής της κοινωνικής ομάδας και η εγγραφή τους στα Δημοτολόγια θα αποτελέσει αντικείμενο ιδιαίτερης έρευνας ως προς τη νομιμότητα και τη πιθανή εγγραφή τους και σε άλλους Δήμους, για γνωστούς λόγους.
Αλλά και η δραστηριοποίηση μεγάλων εταιρειών στη περιοχή μας με την ασκούμενη επιρροή τους στα πολιτικά πράγματα της περιοχής δημιουργούν μία δυναμική η οποία επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις. Είναι απόλυτα λογικό το ενδιαφέρον κάθε εταιρείας του μεγέθους αυτού, να επιθυμούν την επικράτηση προσώπων φιλικά προσκείμενων, αν όχι ελεγχόμενων, ώστε να μην συναντούν δυσκολίες στη παραγωγική τους διαδικασία.
Κάπως έτσι αντλείται η στήριξη του τοπικού πολιτικού συστήματος εξουσίας, αντί να στηρίζεται στη προσφορά του στο τόπο και την ελεύθερη - αυθόρμητη βούληση των πολιτών.
Οι γνωστοί μπον βιβέρ της τοπικής πολιτικής, οι οποίοι πάλι καιροφυλακτούν για να κάνουν τα ίδια, ως καλομαθημένα παιδιά της εξουσίας προβάρουν στη ράφτρα της λήθης τα γυαλιστερά τους κουστουμάκια, ελπίζοντας ότι η τοπική κοινωνία θα ξεχάσει και πάλι τον βίο και τη πολιτεία τους.
Τα πρόσωπα αυτά, μερικά των οποίων έχουν « ακουστεί » για διάφ(θο)ρα ζητήματα, δεν έχουν δημόσια λογοδοτήσει μέχρι σήμερα για τα σοβαρά πλήγματα που υπέστη επί των ημερών τους η περιοχή μας, αφήνοντας αναπάντητα τεράστια ερωτήματα, ως να αγνοούν τους ισχύοντες ακόμη στη κοινωνία μας κώδικες τιμής.
Από την άλλη πλευρά του φεγγαριού, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δελφών ελπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν αποκλείεται να στηρίξει και αποτυχημένους Δημάρχους. Και τι άλλο να έκανε. Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίνεται. Γιατί σε ορισμένα ζητήματα που ο Δήμαρχος αυθαιρετεί, δεν θα μπορούσε με τίποτα άλλο να εξασφαλίσει την έγκριση αποφάσεών του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και τον διορισμένο Συντονιστή της.
Για τον λόγο αυτό οι Δημότες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της Άμφισσας ανησυχούν ότι μπορεί να επαναφέρει το παράνομο κυκλοφοριακό με απόφαση του Συντονιστή και τις ανήκουστες κτιριακές ρυθμίσεις στο Κ.Π.Ε. Άμφισσας με τη σύμπραξη του λάτρη των Θρησκευτικών… Υπουργού κ. Γαβρόγλου.
Όμως, όλοι οι Δημότες έχουν τους ίδιους ενδοιασμούς και τις ίδιες ελπίδες.
Και τα τελικά συμπεράσματα καταλήγουν, ότι, όσοι αποπνέουν παρελθόν και ζημίωσαν το τόπο, πρέπει να απέχουν από τα κοινά. Είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στο τόπο. Ο κύκλος τους, ας κλείσει εδώ..
Όλοι περιμένουν, ότι νέοι άνθρωποι θα πάρουν στα χέρια τους τη τύχη της περιοχής μας.
Νέοι, άφθαρτοι, με άδολο ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά, με ισχυρές αντιστάσεις στη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Για μία νέα πορεία. ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.-



3 σχόλια:

  1. Το μόνο σύστημα κ. Δρολαπα που υφίσταται στην περιοχή, είναι το συστηματακι κάποιων εργολάβων που οταν δεν γίνονται οι δουλειές τους τα βάζουν με όλους και με όλα. Θυμάσαι βασιλιά της ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ τι τράβηξε ο συγχωρεμένος ο Δήμαρχος Χριστολιας Καμπερακης απο του λογου σου και κάποιους σαν και σενα και που οδηγήθηκε τελικα; Η θες να σου θυμίσω κι άλλα ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας φωτογραφίζει όλους με το γάντι και σεις τον επιβεβαιώνετε με τη ταραχή σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΕ ΜΑΣ, ΛΟΙΠΟΝ, ΑΓΑΠΗΤΕ κ. ΔΡΟΛΑΠΑ ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΩΝ ΤΥΠΟΥ ΠΥΘΩΝΟΣ ΜΕ ΚΟΤΤΑ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή